Managed hosting door True

‘Het is vaak adhoc-problemen oplossen’

Wat voor werk doe jij?

In de ict bestaan zo’n zestigduizend unieke titels, zo bleek uit onderzoek van het Britse bureau Marketing Improvement (MI) vorig jaar. Wat doen al deze mensen? En niet onbelangrijk, wat verdienen ze? Computable stelt it-functies aan u voor. Deze week: Bartosz Oudekerk (25) is serverbeheerder.

Auto, gsm of laptop

Ik heb een mobiele telefoon van de zaak en een laptop. Met die laptop kan ik verbinding maken met het bedrijfsnetwerk zodat ik ook van huis uit kan werken.


Opleiding en vorige functies

Na de HAVO en een tijdelijke studie elektrotechniek aan de HTS heb ik besloten om van mijn hobby mijn beroep te maken. Ik was altijd al veel bezig met Linux en Unix en ben toen op zoek gegaan naar een passende functie in dat werkveld. Ik kwam toen in eerste instantie terecht bij een ict-bedrijf dat me een opleiding aanbood. Op dat moment was echter de internethype zo’n beetje voorbij, waardoor ik een van de mensen was die na zijn proeftijd op zoek moest naar ander werk. Gelukkig had ik daar wel een opleiding op het gebied van systeem- en serverbeheer gekregen, waardoor ik al gauw weer een nieuwe functie had. Ik ben als systeembeheerder aan de slag gegaan bij De Block, een grote retailketen. Daar heb ik drie jaar gewerkt. Eind vorig jaar ben ik in mijn huidige functie bij Hippo gestart.


Functieomschrijving

Wij hosten een deel van de webservers voor de websites van klanten hier. Maar er zijn ook aardig wat klanten die hun website hosten op hun eigen servers en dan doe ik het beheer ervan op afstand. Ik ben gespecialiseerd in het beheer van Unix- en Linux-servers, maar ook Windows-servers kan ik prima aan. Verder los ik ook wel eens kleine problemen op aan software die we hier gebruiken. Ik heb ook één keer in de twee maanden storingsdienst, wat inhoudt dat ik problemen oplos die eventueel ontstaan na kantooruren. Dat komt overigens niet vaak voor.


Dagindeling

Mijn werk bestaat veel uit adhoc-problemen die moeten worden opgelost, maar er zijn ook geplande afspraken. Het komt bijvoorbeeld regelmatig voor dat ik een server moet configureren bij een klant. Dat gaat wel op afspraak. Ook stem ik regelmatig af met collega’s of met systeembeheerders van klanten van Hippo als er systeemaanpassingen gedaan moeten worden.


Het leukste aan je baan

In mijn vorige werk kreeg ik nogal eens te maken met standaardproblemen als ‘mijn printer doet het niet’. Maar in mijn functie bij Hippo heb ik echt het idee dat ik veel bijleer over steeds gecompliceerdere serverbeheervraagstukken. Verder vind ik de afwisseling in het werk leuk en is het prettig dat er bij Hippo geen negen-tot-vijfmentaliteit heerst. Ik kan mijn werktijden dus goed zelf indelen en dat werkt erg prettig.

Minder leuk

Bij mijn vorige functie baan was ik in twintig minuten met de auto ter plaatse. Ik reis nu met het openbaar vervoer vanuit Haarlem naar Amsterdam. Dat kost me toch bijna een uur en langer als er vertragingen zijn. Helaas komt dat nogal eens voor.


Carrièrepad

Ik heb deze functie nog niet zo lang, dus op de heel korte termijn heb ik geen plannen. Toch wil ik me binnen Hippo wel meer met de ontwikkelkant bezighouden. Ik doe nu al een paar projecten waarbij ik betrokken ben bij het ontwikkelen van software. Dat aspect van mijn functie bevalt erg goed en zou ik in de toekomst graag uit willen breiden.Wat verdient een serverbeheerder?

Gemiddelde jaarbeloning: 33.851 euro
Gemiddeld jaarsalaris: 30.865 euro
Auto van de zaak: 34 procent
Laptop van de zaak: 53 procent
Mobiele telefoon van het bedrijf: 54 procent
Gemiddelde leeftijd: 39 jaar
Gegevens: onderzoeksbureau De Breed & Partners


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.