Managed hosting door True

Wat voor werk doe jij?

‘Elke opdracht, elke dag is anders’

In de ict bestaan zo’n zestigduizend unieke titels, zo bleek vorig jaar uit onderzoek van het Britse bureau Marketing Improvement (MI). Wat doen al deze mensen? En niet onbelangrijk, wat verdienen ze? Computable stelt ict-functies aan je voor. Lieke Verstegen (29) is electronic data processing (edp) - auditor.

Heb je een auto, gsm of laptop van de baas?

Auto, laptop en BlackBerry


Hoe ben je er gekomen?

Na mijn studie wiskunde aan de Radboud Universiteit van Nijmegen ben ik gaan rondkijken wat ik nu eigenlijk wilde. Ik wilde niet alleen abstracte problemen oplossen, maar meer met mensen en bedrijven in aanraking komen. Via verschillende bedrijvenbeurzen en inhouse dagen ben ik uiteindelijk bij Ernst & Young EDP Audit terecht gekomen. Ik zit hier nu al 6,5 jaar en het bevalt me nog steeds uitstekend.


Wat houd je baan in?

Een groot deel van mijn werkzaamheden bestaat uit het op ict-gebied ondersteunen van de accountants bij de jaarrekening. We kijken hierbij naar de algemene beheersing van de ict-processen zoals change management en logische toegangsbeveiliging, maar ook naar de inrichting van de applicaties zelf. Dus we beantwoorden vragen als zijn de rekenregels goed in het systeem ingebouwd, welke controles zijn er in de applicaties ingebouwd et cetera. Daarnaast doen we ook vaak bijzondere opdrachten, zoals het uitvoeren van onderzoeken in het kader van een SAS 70-verklaring, het beoordelen van applicaties, kwaliteitsgarantie leveren bij projecten en het beoordelen van de implementatie van informatiebeveiliging binnen een bedrijf. Het is zeer afwisselend werk voor zeer uiteenlopende klanten.

Hoe ziet je dag eruit?

Mijn dag begint meestal met het wegwerken van de mail en het voorbereiden van de dag. Welke afspraken heb ik, wat moet daarvoor voorbereid worden en welke rapporten moeten de deur uit. Naast de opdrachten die ik voor klanten uitvoer ben ik ook ‘kernmanager’ van onze groep. Dat houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor de planning van opdrachten, het voeren van sollicitatiegesprekken en het groepsproces binnen onze groep. Omdat het aantal managers binnen onze groep relatief klein is, bestaat een groot deel van mijn dag ook uit het begeleiden van junior collega’s. Dit vind ik een van de leukste dingen om te doen.


Wat vind je het leukste aan je baan?

Naast het begeleiden van junior collega’s, vind ik de afwisseling en de uitdaging in mijn werk erg leuk. Elke klant is anders, elke opdracht is anders en elke dag is anders. Het kan zo zijn dat je in een paar dagen tijd je weer een geheel nieuw onderwerp eigen moet maken, waarvoor je in de basis wel de kennis hebt, maar wat toch weer heel anders is dan de vorige opdracht.


Wat is minder leuk?

Veel afwisseling en verschillende klanten leiden helaas tot lange reistijden. Je kunt bijna nergens meer komen zonder in de file te staan. Gelukkig mag ik mijn eigen agenda indelen en probeer ik afspraken zo te plannen dat het fileleed minimaal is.


Welke carrièreplannen heb je?

Ik ben van plan door te groeien binnen Ernst & Young. Als alles goed gaat, word ik volgend jaar senior manager. Ik richt me steeds meer op klanten in de financiële sector en daar wil ik me verder in specialiseren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.