Managed hosting door True

‘Nooit bij stilgestaan dat tester bestond’

Naam: Wendy Hesta
Leeftijd: 27 jaar
Vooropleiding: Eerste en tweedegraads lerarenopleiding wiskunde
Eerste bedrijf: Sogeti

Ik zocht werk in Spanje, maar wel in de Nederlandse taal en zag een advertentie staan van Sogeti Spanje dat testers zocht. Dat leek me zo leuk dat ik ook in Nederland heb gesolliciteerd. Het was toch best spannend om in Spanje te beginnen, vooral ook omdat het een functie was die ik eigenlijk niet kende. Daarom ben ik toch in Nederland aan de slag gegaan.

Ik kwam per toeval bij Sogeti terecht, maar het voelde meteen goed. De personen die ik sprak van het bedrijf waren allemaal erg enthousiast en spraken met veel passie over wat ze doen. Ook zijn er veel opleidingsmogelijkheden en ik krijg hier volop de kans om mij verder te ontwikkelen.

Voordat ik hier begon had ik er eigenlijk nog nooit bij stil gestaan dat er zoiets als een tester bestaat. Ik vond het in het begin ook best spannend, want ik zei toch een vaste baan als wiskundelerares op. Maar nu bevalt het mij heel goed, want het exacte blijft trekken, maar dan wel in combinatie met sociale contacten.

Bij mijn start kreeg ik een opleiding van twee maanden. Drie weken hiervan bestonden uit een e-businessopleiding aan de Ohio University. De specialisatie in testen met TMap volgde daarop. Uiteindelijk ben ik zo als test engineer goed voorbereid bij de klant terechtgekomen.

Nu, bijna een jaar verder, ben ik naast het ontwerpen van tests, ook verantwoordelijk voor de coördinatie van het testproces bij de klant. Lesgeven blijft natuurlijk ook leuk en daarom heb ik bij Sogeti de kans gegrepen om bij klanten cursussen te geven over testen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-09-07T00:00:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.