Managed hosting door True

Bijzondere arbeidsvoorwaarden

‘Iedere ochtend gratis een krant'

Mari van der Wiel werkt als consultant bij ICT Media, de ict-afdeling van uitgeverij Wegener. Hij ontvangt iedere morgen een gratis regionale krant in de bus.

Iedereen die werkt bij Wegener krijgt een regionale krant. Ik krijg het Brabants Dagblad, omdat ik in het verspreidingsgebied woon. Ik lees de krant wel. Niet van voor naar achteren, maar mijn vrouw leest hem ook, dus we maken er zeker gebruik van. Als ik de krant niet meer zou krijgen, dan zou ik hem wel missen.

Ik weet niet of ik ook een krant genomen had als ik niet bij Wegener had gewerkt. Voordat ik hier ging werken, kochten we vaak op donderdag en zaterdag een krant. Nu ik wat ouder ben en wat meer met de regio verbonden ben, vind ik een regionale krant prettig.
Het was een bijzonder moment toen de krant naar tabloidformaat ging en het eindresultaat op tafel lag. Dat hebben we toch met zijn allen gemaakt en je voelt dan wel trots bij het zien van je product. Bijzonder is ook dat iedereen de krant kent en daarom heeft iedereen er een mening over. En dat is op zo'n moment als de verschijning op tabloid, wel leuk.

‘Ik heb iets met Zuid-Afrika'

Ruben van der Meer (37), werkt bij Yellowtail en zit af en toe voor een langere periode in Zuid-Afrika waar hij zijn huidige vriendin heeft leren kennen.

"Toen ik ging solliciteren wist ik niet dat ik af en toe voor langere tijd in Zuid-Afrika zou verblijven. Ik ben in Zuid-Afrika geboren, dus ik heb wel iets met het land. Maar dat was niet de reden om voor deze baan te kiezen. Ik was op zoek naar een organisatie waar ik mij in bepaalde disciplines verder kon ontwikkelen. En dat bood Yellowtail mij.
Yellowtail adviseert vooral financiële dienstverleners in het gebruik van internet als verkoopkanaal. De software die hier voor nodig is, ontwikkelt Yellowtail in Zuid-Afrika. Yellowtail gaat uit van persoonlijk contact. Ik werd erheen gestuurd om kennis over te dragen.
De eerste keer ben ik er vijf weken geweest. Ik werkte daar wel harder dan in Nederland. De Zuid-Afrikaanse mensen zijn erg open en ik werd ook snel uitgenodigd. In die periode heb ik ook mijn vriendin leren kennen.

Daarna ben ik nog een paar keer naar Zuid-Afrika geweest. Toen was het een heel andere ervaring. Mijn vriendin woonde namelijk inmiddels in Londen. Ik heb er wel vrienden opgezocht, maar vond de eerste keer leuker.

Yellowtail heeft een nauwe band met Zuid-Afrika en daarom is vanuit de werknemers ook gevraagd of we niet iets kunnen doen voor het land. We hebben daarom een programma opgestart waarmee we scholen van middelen willen voorzien.
We doen met negen collega's, vijf Nederlandse en vier Zuid-Afrikaanse werknemers, mee aan een fietstocht in Zuid-Afrika. Deze groep mensen zamelt ook actief geld in voor het project.

‘Geen leaseauto, maar een fiets'

Bart van der Schans werkt als systeembeheerder en programmeur bij het bedrijf Hippo, dat open source content management software maakt, in Amsterdam. Hij heeft geen leaseauto, maar een leasefiets.

Ik woon in Amsterdam, dus dat ik op de fiets naar het werk kan is ideaal. In deze stad heb je gewoon wat minder aan een auto, maar wat meer aan een fiets. Het ‘Zwarte Fietsenplan' is ideaal. Je krijgt namelijk een telefoonnummer dat je altijd kunt bellen als je pech hebt met je fiets. Zij halen de fiets dan op, maken deze en jij krijgt je fiets dezelfde dag terug.

Een prettige bijkomstigheid is dat je niet meer naar de fietsenmaker hoeft om de fiets te brengen of op te halen. Vaak heb je daar geen tijd voor en dan plak je de band maar zelf. Ik hoef de fiets ook niet alleen voor mijn werk te gebruiken.

Niet alleen de fiets is prettig, Hippo is een leuk bedrijf om voor te werken. Het is een klein, jong en innovatief bedrijf. Omdat het nog zo jong is heb je het gevoel dat je samen verder bouwt aan het bedrijf. En dat je tijdens de vrijdagmiddagborrel gebruik kunt maken van de Wii dat geeft wat vertier.

‘Bellen met een 24-uurs helpdesk'

Ellen Lokollo werkt bij SAS Nederland als trainer. Het bedrijf kent een 24-uurs helpdesk voor persoonlijke vragen. Die kun je bellen met vragen over je gezin of geldzaken.

Werken bij SAS is om een hele hoop dingen leuk. We zitten bijvoorbeeld in een heel mooi pand in een heel mooie omgeving. Het is een oud landhuis uit 1930 en dat straalt heel veel sfeer uit. Toen ik hier kwam solliciteren wist ik niet wat ik zag. Het is zeker geen koud en strak kantoor. En ik woon hier in de buurt, waardoor ik iedere dag met de fiets door de bossen naar het werk ga.

Binnen staan de glazen schalen met m&m's voor het grijpen. Ja, dat doe ik ook wel eens. Dan vraag ik mijn collega of ze ook wat wil en dan eten we het samen. Heel gezellig.
En we kennen ook een 24-uur helpdesk. Die kun je bellen met vragen over je gezin of geldzaken. Noem het maar op. Ik heb er nog nooit gebruik van gemaakt, maar het is wel heel handig. Het feit dat je een pasje hebt waar een nummer op staat dat je kunt bellen, maakt het heel laagdrempelig.

Dit alles maakt dat het hier net een grote familie is. Zo heb je een middag vrij als je verjaardag op een doordeweekse dag valt en als je thuiskomt, staan er bloemetjes. De sfeer is hier echt heel gemoedelijk.

‘Lifestyle op de werkvloer'

Paul Verrijp werkt als manager Infrastructure Europe bij kantoorinrichter Samas. Het bedrijf is gevestigd in een bijzondere kantoorruimte.

"Dit is een uniek kantoor, is de reactie van veel bezoekers die bij ons binnenkomen. In The Village Office is er veel aandacht voor lifestyle op de werkvloer en overal zijn ontmoetingsplekken. Het gebouw stamt uit de jaren tachtig en heeft een heel moderne en warme binnenkant. De ruimte is open en licht, er zijn twee huiskamers met een open haard. Daarnaast is er een fitnessruimte en een klimwand.

In het hele pand zijn wireless werkplekken. Iedereen heeft de vrijheid om te gaan zitten waar hij wil. De omgeving die je kiest past bij de activiteiten die je voor die dag hebt gepland. Omdat je niet altijd op dezelfde plek zit, heb je ook redelijk wat contact met andere collega's en ben je goed op de hoogte van wat er speelt binnen de organisatie.
Ik vind dit een prettige werkomgeving. De hele omgeving draagt bij aan een goede sfeer. Omdat de omgeving informeel is, heeft dit een positieve invloed op de omgang met collega's.

Met klanten kun je op de plek gaan zitten die past bij de relatie. Zij ervaren dat ook als prettig. Het komt dan ook wel eens voor dat ik een gesprek heb met een leverancier en dat hij zo enthousiast is dat hij zijn afdeling inkoop vraagt contact met ons te zoeken."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.