Managed hosting door True

Werken met open source als hobby

Naam: Frank van Lankvelt Functie: Java-ontwikkelaar Werkt sinds eind september bij Hippo.

“Na drie jaar in Oxford te hebben gewoond wilde ik weer terug naar Nederland. Dat is ook altijd de bedoeling geweest. Ik werkte daar voor een vrij groot, gesloten source bedrijf. In mijn vrije tijd was ik al bezig met op source. Wel in de kleine uurtjes, want ik werkte daarnaast nog. Een andere hobby is het maken van webapplicaties. Ik ben toen zelf op zoek gegaan naar een bedrijf dat webapplicaties met in een open source omgeving. Ook zocht ik een klein bedrijf, zodat mijn rol niet beperkt zou zijn tot alleen het ontwikkelen van software. In een groot bedrijf zit je toch vaak aan je rol vast.

Hippo sprak me aan vanwege verschillende redenen. De technologie die gebruik wordt vond ik interessant. Er wordt met Java gewerkt. Het bedrijf leek me klein en dat blijkt ook zo te zijn.

Ik merkte niet meteen iets van de krapte van de markt, want ik begin net als Java-ontwikkelaar. Hippo biedt goede voorwaarden, maar als ‘Java newbee’ had ik niet veel vergelijkingsmateriaal. Daarom had ik niet het gevoel dat ik een sterke onderhandelingspositie had. Maar ik ben positief over de toekomst en denk dat ik mijn kennis snel op peil heb.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-12-14T00:00:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.