Managed hosting door True

Van system integrator naar fabrikant

Naam: Edward Lotterman (40) Functie: Business Development Manager Werkt sinds 1 november bij CommScope, moederbedrijf van Systimax Solutions

"Ik zat al zo'n acht jaar bij mijn vorige werkgever, een system integrator, en merkte dat de markt aantrok. Acht jaar bij eenzelfde werknemer is erg lang voor ict-begrippen. Ook was ik van mening dat ik niet meer helemaal op mijn plek zat. Dat heeft wel een geschiedenis. Ik werkte een jaar als accountmanager en werd toen ziek. Na een jaar heb ik samen met mijn toenmalige werkgever de beslissing genomen weer voor de volle honderd procent aan het werk te gaan, maar dat kon niet in mijn huidige functie. Ik ben toen begonnen in de verkoop binnendienst en heb een afdeling opgezet. Na drie jaar ben ik weer aan de slag gegaan als accountmanager. Mijn werkgever en ik konden het hierbij niet helemaal eens worden over de arbeidsvoorwaarden. Dat was voor mij een van de redenen om om me heen te gaan kijken. Ik heb met drie system integrators gesproken, maar vond dat ik toch niet voor de concurrent kon werken. En het werk is meer van hetzelfde. Ik vind werken voor een fabrikant toch hoger in de ‘voedselketen'. Ik koos voor CommScope, omdat het een wereldwijde speler is en een groeiende organisatie. Er is daarom veel beschikbaar voor werknemers. Er is bijvoorbeeld een trainingsprogramma.
Werken voor een leverancier is anders. Het is een ander spel. Bij een system integrator was het noodzakelijk om naast de producten je toegevoegde waarde aan te tonen en vervolgens een scherp voorstel te doen. Nu kan ik me concentreren op de juiste oplossingen en bij de prijsdiscussie wegblijven, want daar is een partner voor."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.