Managed hosting door True

Minder technisch, meer business

Naam: Wout Bongers (29) Functie: Siebel-consultant Werkt sinds 1 september bij Accenture Nederland

"Eigenlijk had ik in de planning zitten dat ik over één of twee jaar zou overstappen naar een nieuwe baan. Ik was me wel aan het oriënteren, maar niet aan het solliciteren. Ik ben al vaker benaderd door bedrijven, maar toen ik werd benaderd door een wervings- en selectiebureau voor een baan bij Accenture, was het de eerste keer dat ik op gesprek ging. Accenture vond ik al langer interessant, mede door vrienden die er werken. Die zeiden al dat ik er zou thuishoren.
Ik had vier redenen om over te stappen naar Accenture. Bij mijn vorige werkgever was ik vooral technisch bezig. Bij Accenture ga ik me meer bezighouden met de businesskant. Dat sluit ook mooi aan bij mijn studie bedrijfskunde. Ook de cultuur en de collega's bij Accenture spraken me erg aan. Ik ervaar hier meer ambitieuze en resultaatgerichte werknemers. Verder heb ik veel vertrouwen in mijn senior executive. Hij is heel bekend in de crm-wereld. Het is geen manager, maar echt een leider. Als laatste is Accenture echt een internationaal bedrijf. Toen ik bijvoorbeeld voor een cursus naar Chicago moest zat ik er met vier andere Nederlanders, terwijl alle andere 235 collega's uit Accenture-kantoren van over de hele wereld overgevlogen waren.
Ik ben er bewust bezig met mijn loopbaan. Daarvoor gebruik ik een aantal mensen als klankbord. Ik praat structureel één keer per jaar met ieder van hen. Zo weet ik welke kant ik op wil, welke cursussen ik moet volgen en welke projecten ik het beste kan doen. Ik vind hier weer voldoende uitdagingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.