Nederlandse ict'er wint prijs

De Nederlandse ict-expert Bram Moolenaar heeft de NLUUG Award gewonnen. Moolenaars bekendste werk is Vim, een door programmeurs veelgebruikte editor.

Het programma wordt wereldwijd automatisch meegeleverd met de meeste Linux besturingssystemen en werkt op vrijwel alle huidige besturingssystemen. Tegenwoordig werkt Molenaar als programmeur bij Google in Zwitserland.
Eerdere NLUUG-award ontvangers waren onder andere Piet Beertema, die aan de wieg stond van het internet in Europa en software-ontwikkelaar Guido van Rossum, bedenker en ontwikkelaar van de programmeertaal Python.
NLUUG is een vereniging van professionele gebruikers van open source en open systemen in Nederland. De NLUUG-award wordt jaarlijks toegekend aan individuen of instellingen die hebben bijgedragen aan de verbetering of bevordering van het gebruik van open systemen.

Mobile Messaging- Masterclass

M Balance komt met een Mobile Messaging Masterclass. Dit opleidingsinitiatief moet talentvolle starters opleiden tot ‘certified mobile messaging engineer'. De ict'ers kunnen daarna in de wereld van mobile messaging aan de slag.
De masterclass duurt twee jaar. Tijdens de masterclass werken de kandidaten als test engineer, customer support engineer en implementation engineer. In deze laatste functie kan de student ook worden uitgezonden naar klanten in andere landen.
Het bedrijf richt zich op talentvolle technische studenten, die bij voorkeur een opleiding software engineering of electrical engineering hebben gevolgd.

Beter werken met groot scherm

Een groter beeldscherm draagt bij aan de productiviteit van werknemers, zo blijkt uit een Amerikaans onderzoek aan de Universiteit van Utah. Tijdens het onderzoek werden proefpersonen geobserveerd terwijl ze allerlei werkzaamheden uitvoerden, zoals nummers van de ene spreadsheet naar de andere kopiëren en documenten redigeren.
De personen zaten voor beeldschermen van 18, 20 of 24 inch. Ze bleken 44 procent productiever bij schermen van 20 inch en maar liefst 52 procent bij een scherm van 24 inch. Er is wel een bovengrens. Bij een scherm van 26 inch vonden de onderzoekers dat de productiviteit weer af.
De studie stelt dat een groter pc-scherm een werknemer 2,5 uur per dag zou kunnen besparen. Het gaat in dat geval wel over een werknemer die non-stop acht uur achter zijn scherm zit en waarbij alle taken die hij uitvoert, voordeel halen uit een groot scherm. Een vrij uitzonderlijke situatie dus. Overigens werd het onderzoek gefinancierd door NEC, dat ook computerschermen maakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-28T14:35:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.