‘De Generaal’ keurt zijn reservisten

Netwerken op reünie oud-managers Getronics

Ongeveer zestig oud-Getronics-managers namen vorige week deel aan een reünie. Ook oprichter Ton Risseeuw was aanwezig. Het weerzien met zijn oude getrouwen deed ‘De Generaal’ goed.

De borrel was georganiseerd door werving- en selectiebureau Master Search. Senior partner daarvan is Edze Hiemstra, die vroeger als verkoopdirecteur bij Getronics heeft gewerkt. Een idee om met een paar oud-collega’s te borrelen groeide uit tot het plan voor een reünie. Master Search had er ook belang bij, geeft Hiemstra toe. “Zo’n bijeenkomst vergroot ons netwerk. Het ligt in de bedoeling om ieder jaar zo’n ‘alumnibijeenkomst’ te houden.”

Uiteindelijk kwam er een zestigtal oud-medewerkers opdagen. Hiemstra gebruikt voor hen de bijnaam GODEN (Getronics Oude Dozenschuivers Enterprise Networks). “Het zijn veelal mensen die eind jaren tachtig, begin jaren negentig manager bij Getronics zijn geweest: de huidige 40-plussers. Echte toppers die naderhand vaak in andere hoge posities terecht zijn gekomen. Het was een periode van keihard buffelen. Toen al waren we bezig met het leggen van de infrastructuur voor het huidige internet.”

Ook oprichter Ton Risseeuw was van de partij. Het weerzien met zijn ouwe getrouwen deed ‘De Generaal’ goed, vertelt Hiemstra. Veel medewerkers had hij al een aantal jaren niet meer gezien. Risseeuw verklapte de reünisten dat hij regelmatig slecht slaapt vanwege het roerige vaarwater waarin Getronics terecht is gekomen sinds zijn vertrek in 1999. Hij bleek niet de enige, want veel borrelpraat ging over de mogelijkheid om als ‘GODEN-collectief’ Getronics terug te kopen!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-01-26T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.