Managed hosting door True

Symposium moet ict'er en scheikundige verbinden

 

Glasvezelkabel uit koeienpoep. Het is één van de manieren waarmee de ict het milieu zou kunnen sparen. Dit onderwerp en andere milieuvriendelijke ict-initiatieven worden volgende week besproken.

Het ICT InnovatiePlatform Duurzame ICT organiseert vrijdag 18 januari een bijeenkomst in hotel Karel V in Utrecht over milieu en ict. Op het programma staan presentaties van onder andere sprekers van TU Eindhoven en fabrikant van netwerkapparatuur Cisco.

Volgens Roel Croes, oprichter van het platform en intitiatiefnemer van de bijeenkomst, zijn er allerlei manieren om het milieu te ontzien. Voorbeelden daarvan zijn het beperken van energieverbruik, het gebruik van milieuvriendelijke componenten en het produceren van glasvezelkabel uit organisch afval, zoals koeienmest.

Chemici

Volgens de initiatiefnemer worden die mogelijkheden nog te weinig gebruikt. Croes: ‘Om dat soort projecten te realiseren, hebben specialisten zoals chemici en ict'ers elkaar nodig. We moeten een brug slaan tussen die partijen.'

Het IIP Duurzame ICT is een open samenwerkingsverband tussen onderzoekers, bedrijven, maatschappelijke instellingen en gebruikers. Het platform in oprichting wil duurzaamheid in de ict stimuleren.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2281869). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×