'Bij programmeurs denk ik niet aan ontbering in verre landen'

Dineke Tuinhof bereidt zich voor op de expeditie naar Djibouti

Java-ontwikkelaar Dineke Tuinhof doet mee aan de Computable ICT Expeditie 2010 naar Djibouti. In dat Oost-Afrikaanse land onderneemt ze samen met elf andere ict'ers een achtdaagse trektocht over de verlaten en dorre woestijn. Hoewel de expeditie pas in december van start gaat, zijn de voorbereidingen al in volle gang.

Tuinhof hoefde niet lang na te denken over haar deelname aan de ict-expeditie. Na het zien van de aankondiging was haar nieuwsgierigheid direct gewekt, 'vooral door de combinatie van de twee woorden 'ict' en 'expeditie'. Bij programmeurs denk ik niet meteen aan ontberingen in verre landen. Ik besloot me aan te melden', schrijft ze op haar weblog.

De voorbereidingen bestaan uit diverse bijeenkomsten, een medisch onderzoek en veel individuele trainingssessies. 'Een beetje sportief moet je wel zijn', vertelt Tuinhof. Ze houdt erg van buitensport en doet zelf veel aan fietsen en rennen. In de zomer kwam de groep voor het eerst bijeen, voornamelijk voor kennismaking, informatie en voor het nemen van kleding- en schoenmaten.

Bikram yoga

Half september staat het eerste trainingsweekend gepland. Dat vindt plaats in de Belgische Ardennen en is bedoeld om het wandelen te oefenen en voor teambuilding, legt Tuinhof uit. In het najaar staat ook nog een weekend in de Hollandse duinen op het programma.

De programmeur bereidt zich ook voor door bikram yoga. 'Dat is yoga in veertig graden celcius', legt ze uit. 'Dat lijkt me een uitstekende training voor de woestijnexpeditie: veel bewegen in hoge temperaturen!'

Himalaya

Tegelijk met de expeditie naar Djibouti vertrekt een team van Nederlandse en Vlaamse ict'ers naar de Himalaya. Daar wordt de ruim zes kilometer hoge Dhampus Peak in Nepal bedwongen. 'Het was moeilijk om te kiezen tussen Djibouti en Nepal', vertelt Tuinhof. Doordat ze in het verleden al eens een vergelijkbare beklimming deed, koos ze uiteindelijk voor de trektocht door de Oost-Afrikaanse woestijn. 'Ik ben nog nooit in Djibouti geweest.'

Tuinhof is Java-ontwikkelaar bij affiliate marketingorganisatie M4N. Ze werkt er aan de website, aan de functionaliteit ervan en aan het oplossen van bugs. 'Op mijn werk gunnen ze mij de deelname aan de expeditie. Dat past ook in het personeelsbeleid van het bedrijf. Ze zijn daarom mijn sponsor geworden', sluit de enthousiaste ict'er af.

Djibouti en Nepal

In december 2010 vertrekt een ICT Expeditie naar de woestijn van Djibouti en in dezelfde maand gaat er een naar de hooggebergtes in Nepal. Eerdere expedities gingen naar Alaska (2009) en naar de Kilimanjaro in Tanzania (2008).

De expedities zijn georganiseerd door het Vlaamse evenementenbureau Beyond Limits.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-08-18T10:26:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.