Kandidaat met half jaar garantie

Werving- en selectiebureau onderwerpt ook toekomstig werkgever aan onderzoek

Personeelsadviesbureau E-people geeft een half jaar garantie op geleverde kandidaten. Het test niet alleen de automatiseerder, maar houdt ook de opdrachtgever tegen het licht.

"Het bedrijf moet op dezelfde manier door de molen heen. Een kandidaat zoeken voor een organisatie is meer dan het passen van een curriculum op een vacature." Volgens adviseur Bas Westland is zijn bureau de enige die een toekomstige werkgever aan vrijwel dezelfde proeven onderwerpt als een kandidaat. Beide partijen vullen bijvoorbeeld dezelfde vragenlijsten in. Voor de toekomstige chef en collega's heeft hij een aparte psychologische test.
Het groepsrapport dat hieruit volgt helpt hem bepalen of een kandidaat niet alleen over de juiste papieren beschikt, maar ook voldoet aan de competentie-eisen van een bedrijf. "Schakelt het bedrijf over een half jaar voor hun applicaties over van Java naar XML dan moet de kandidaat die overstap wel kunnen en willen maken."

Gebakken lucht

E-people beperkt zich tot die bedrijven bezig met elektronisch zakendoen. "Een groeiende niche," aldus de directeur. De klanten van Westland stellen het doorlichten van hun eigen bedrijf erg op prijs, zegt hij zelf. "Ik dwing ze de gebakken lucht uit de arbeidsmarkt-communicatie te kloppen. Hoeveel foto's van wildwaterkanoënde ict-bedrijven zie je in de kranten? Terwijl ze gewoon Cobol-krassers zoeken, die ergens onder in de kelder van een ministerie aan de slag moeten. Teleurstelling en verloop is het gevolg van dat soort personeelswerving. Onze tests geven gewoon een eerlijk beeld van de sfeer en arbeidsomstandigheden."
E-people gebruikt voor het onderzoeken van zowel kandidaat als bedrijf op psychologische testen gebaseerde computerprogramma's van Brainbench. "Daar zijn alledrie de adviseurs voor gecertificeerd."

Referentietest

Software die kandidaten en vacatures bij elkaar zoekt - dit ict-kunstje wordt vaker opgevoerd. Internet-vacaturesite Newmonday investeerde veel in matchen, terwijl het nauwelijks resultaat opleverde. Dit bracht het bedrijf uiteindelijk in financiële moeilijkheden. Waarom denkt Westland het wel te kunnen? De programma's zijn niet meer dan een gereedschap, zegt hij. Een softwarepakket alleen kan de referentietest niet doen.
"Het is hard werken. De meeste werving- en selectiebureaus willen dat helemaal niet. Ik wil ook niet in korte tijd de grootste worden. De kwaliteit van de dienst is belangrijk."
Het bedrijf blijft als het aan Westland ligt een niche-speler. "Wel willen we voor dat segment de toon zetten met onze kwaliteit van dienstverlening. Met kwaliteit win je vanzelf." Bewijs hiervoor vindt Westland zijn klanten zelf: "Zoveel personeel werft bijvoorbeeld een verzekeraar waar ik voor werk niet. Ze willen wel dat ik ze help bij het zoeken naar een ict'er die de waarde van de data in hun backoffice kan doorgeven aan hun verkopers van pensioenverzekeringen en dergelijke in de kantoren."
E-people bestaat uit vier personen; een administratieve kracht en drie adviseurs. Westland, die het bureau in oktober 2000 oprichtte, is een van die drie. "We zijn sinds september dit jaar winstgevend." Er is geen durfkapitalist die in de nek hijgt? "De geldschieter van E-people wil graag laten zien dat de software die ik gebruik goed werkt. Die programma's zijn van een andere participatie van hem."
 
 
Slechte informatie
Westland is het niet eens met bedrijven die op dit moment snijden in de organisatie. Een bedrijf dat in deze tijd 10 of 15 procent van zijn personeel op straat zet, doet dat volgens Westland vaak op basis van slechte informatie. "Waarschijnlijk is het dezelfde slechte informatie waarmee het anderhalf jaar terug dat personeel wierf. Hebben ze met de twintig beste klanten gepraat? Nee, ze baseren hun beslissingen alleen op een rapport van analisten. Goede organisaties reorganiseren zich permanent; die hoeven er nu geen mensen uit te doen."
De consultant waarschuwt ervoor dat bedrijven die in de huidige marktomstandigheden personeel uitstoten straks een dure rekening gepresenteerd krijgen. "De verruiming op de arbeidsmarkt is maar heel tijdelijk. Zodra de economie aantrekt, gaat het tekort aan arbeidskrachten spelen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-30T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.