Managed hosting door True

Terug naar de basis

De opmerking dat ICT een hulpmiddel is en geen doel op zich, is ondertussen geen opzienbarende uitspraak meer. Wel opmerkelijk is dat het nu duidelijk geen loze kreet meer is, maar dat afnemers in bedrijfsleven en overheid én leveranciers daar nu steeds meer naar handelen.

Veel tekenen wijzen erop dat we aan de vooravond staan van een voorzichtige opleving van de ICT-markt, al zal het in economisch opzicht niet meer worden zoals het was. Wat ook niet meer zal worden zoals het was is de relatie tussen leverancier en afnemer. Waar in de hoogtijdagen leveranciers de markt dreven met nieuwe technologie, die veelal kritiekloos zijn weg vond naar gebruikers, zijn het nu de gebruikers die eisen dat het rendement op hun investering vooraf wordt aangetoond.
Hoe arbitrair dergelijke berekeningen ook zijn, de mentaliteitsomslag is tekenend. Het is niet ongebruikelijk meer dat de belonging van een leverancier mede-afhankelijk wordt gemaakt van het al dan niet behalen van de beloofde doelstellingen.
Het automatiseringsvakblad Computable informeert u daarom voortaan ieder kwartaal in de vorm van Computable Business Review, waarvan u nu het eerste nummer in handen heeft, over deze praktische kant van ICT én de strategie achter ICT-investeringen. Natuurlijk horen we graag wat u er als lezer van vindt. Heeft u opmerkingen of suggesties, aarzel dan niet om die aan ons te mailen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-10-03T00:00:00.000Z Marco van der Hoeven
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.