Steeds minder illegale software in bedrijfsleven

Het gebruik van illegale software in het bedrijfsleven is op zijn retour. Terwijl vorig jaar nog 63 procent van de bedrijven en instellingen illegale programmatuur had draaien, is dit percentage nu afgenomen tot 48 procent.

Dit blijkt uit een onderzoek dat de Business Software Alliance (BSA) en de Software Publishers Association (SPA) hebben laten doen. Vorig jaar miste de software-branche daardoor 400 miljoen gulden aan inkomsten. In 1995 bedroeg de inkomstenderving 550 miljoen.

Effect

De invallen bij verdachte bedrijven, die met veel tamtam gepaard gingen, hebben wel degelijk effect gehad. Uit angst publiekelijk aan de schandpaal te worden geregen, zijn veel bedrijven overgegaan tot officiële versies. Ook de voorlichtingscampagnes hebben bedrijven tot bezinning gebracht, aldus de BSA. Nederland behoort ondanks deze positieve geluiden nog altijd tot de achterbuurten van Europa op dit gebied. Alleen in Ierland is het nog erger.
Ook de toekomst ziet men met enige zorg tegemoet gezien. Internet via de kabel vormt een nieuwe bedreiging omdat hiermee grote bestanden - waaronder softwarepakketten - heel snel zijn binnen te halen. Daarnaast biedt de gouden CD-rom illegale kopieerders de mogelijkheid om vrij eenvoudig grote hoeveelheden data op te slaan.  CORR.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-26T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.