Managed hosting door True

Veel multimedia- en mobiele toepasssingen op vakbeurs te Seoul

Ambitieuze tijger

Computervakbeurzen zoals Comdex (Las Vegas) en Cebit (Hannover) behoeven geen nadere introductie. Veel minder bekend zijn gelijksoortige initiatieven in het Verre Oosten, zoals in Seoul.

In het WTC te Seoul (Zuid-Korea) werd vorige week de 'International Exhibition for Computers, Software and Communications 2004' gehouden. Een indrukwekkende locatie die zowel de Comdex- als Cebit-organisatoren het nakijken geeft.
Tweehonderd bedrijven waren op de beurs vertegenwoordigd. Geen indrukwekkend aantal, maar het maakt de beurs overzichtelijk en vergemakkelijkt persoonlijke contacten met de aanwezige bedrijven.
Als vanouds valt op dergelijke beurzen een aantal trends te ontdekken. Een trend die zich al een aantal jaren aankondigt maar hier andermaal wordt bevestigd, is de overgang naar lcd (liquid crystal display) en naar pdp (plasma display panel) monitoren. Zowel LG Electronics, Trigem, Erae als Samsung Electronics bieden toestellen aan met een nooit geziene beeldkwaliteit. Dezelfde trend zet zich door op de televisiemarkt, waar de lcd- en pdp-technologie wordt aangevuld met een superieure geluidskwaliteit. Reparatie van lcd-schermen gebeurde tot op heden nagenoeg niet. Myung Information Technologies (http://www.myung.co.kr) herstelt niet alleen lcd-schermen, maar probeert ook gegevens van de meest diverse gegevensdragers (oude of gecrashte disks, (oude) magneetbanden, cd-rom) te recupereren.

Mobiele diversiteit

Ook in de productie van mobiele apparatuur (gsm, pda) is Korea als wereldleider te beschouwen. Bedrijven als Cyon (http://www.cyon.co.kr) fabriceren een indrukwekkende diversiteit aan mobiele toestellen, waarbij telefonie wordt gecombineerd met steeds complexere spelletjes, de onmisbare digitale camera en de mp3-speler. Ook de functionaliteit van de traditionele pda wordt verruimd door het toestel te voorzien van mobiele telefonie, een digitale camera en een gps-module. Prachtig was de nieuwe portable media player (pmp) van erae, een combinatie van een mp3 speler en een mpeg videospeler. Het toestelletje weegt amper 80 gram en heeft een afmeting van 89 x 57 x 18 mm.
Thothpia (http://www.thothpia.com) pakt uit met een nuttige telefonietoepassing die het telefoonverkeer automatisch omzet naar mp3-bestanden. Door een analyse van de telefoonnummers kan de toepassing ook gekoppeld worden aan een crm-systeem dat de communicatie met klanten elektronisch vastlegt.
Ook op het gebied van software heeft Korea heel wat te bieden. Een opvallende toepassing is bijvoorbeeld A2cam van Menta System (http://www.menta.co.kr) die tot maximaal 16 via USB verbonden webcams softwarematig aanstuurt vanuit een gewone pc. Een heel wat goedkopere oplossing dan een hardware-ondersteunde toepassing.
KIECO 2004 toont aan dat Zuid-Korea veel te bieden heeft als ict-producent. Het Broadband IT Korea 2007 project, dat tegen 2007 60 procent van de Koreaanse bevolking breedbandtoegang tot internet moet verlenen, is een voorbeeld van de dynamiek die de Aziatische tijger tentoonspreidt.< BR>
 
Carlos De Backer, Data News

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-04-23T00:00:00.000Z Carlos De Backer
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.