HP en CA bieden breedste beheerfunctionaliteit

Computer Associates en Hewlett-Packard bieden met hun Unicenter en Openview in het algemeen de breedste functionaliteit. Tivoli en Platinum leveren een sterke infrastructuur, maar minder krachtige hulpmiddelen. Dit blijkt uit een recent rapport van onderzoeksbureau Bloor, getiteld Distributed System Management Tools: An Evaluation and Comparison.

Bloor ziet Tivoli echter wel als de 'veilige keuze', als niet gezocht wordt naar de breedste maar naar de beste oplossing. Ook A+ van Amdahl scoort hoog bij Bloor, hoewel het ISM-concept van Bull er erg sterk in terugkomt. Als aanbieder van goede deelproducten op het gebied van monitoring noemt Bloor Candle. Voor databasebeheer BMC, voor netwerkbeheer Sun en Cabletron.
Verder constateert de industrie-analist Robin Bloor in zijn rapport dat client/server-netwerken voor veel bedrijven een nachtmerrie zijn. Tegenvallende prestaties, uit de spuigaten lopende kosten en het verliezen van overzicht zijn de meest gehoorde klachten. Die klachten zijn deels terug te voeren op het niet gebruiken van op de markt beschikbare beheertools. Beheerproblemen in complexe, gedistribueerde en decentrale infrastructuren moeten volgens Bloor vanuit één centraal punt aangepakt worden. Daarbij is het raadzaam voor een software-oplossing te kiezen. Het alternatief, het aanstellen van extra systeembeheerders, is duurder en moeilijker uit te voeren.  RV
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-17T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.