Analisten zien bestedingen weer toenemen

Ict-budgetten in de lift

De uitgaven aan ict stijgen dit jaar wereldwijd met 5 procent. Dat voorspellen marktonderzoekers IDC en Forrester na onderzoek. Gartner is duidelijk voorzichtiger. Dat ziet een gemidcdelde groei van een magere 1,4 procent.

In 2003 groeiden de uitgaven met 2 procent, nadat ze in 2002 en 2001 gedaald waren. "We verwachten dat de ict-uitgaven in de Verenigde Staten in 2004 776 miljard dollar bedragen en in 2005 825 miljard. Vorig jaar was dit nog 739 miljard", aldus Forrester in een rapport. "Het tij is in de goede richting gekeerd", aldus chief research officer John Gantz van IDC. Hij waarschuwt wel voor een aantal uitdagingen waarmee technologieverkopers dit jaar te maken krijgen. Eén daarvan is de grotere afhankelijkheid van de algemene economie. "We zijn nu zo'n beetje getrouwd met de macro-economie op een manier die we voorheen niet kenden." Daarnaast zijn klanten volgens Gantz veeleisender geworden.
Uit het onderzoek van Forrester kwam niet alleen goed nieuws; 19 procent van de ondervraagde bedrijven gaf aan juist minder aan it te besteden dan begroot. Ruim 50 procent denkt binnen het budget te blijven en slechts 25 procent verwacht boven begroting uit te komen.
Ook analistenbureau Gartner hield een onderzoek onder 956 grote it-bedrijven. Het concludeerde dat die hun technologie-budgetten gemiddeld met 1,4 procent verhogen in 2004.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-04-16T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.