Proef met berichtenuitwisseling rond uitzendkrachten van start

Elektronisch inhuren

Uitzendbureau Manpower en nutsbedrijf Nuon gaan twee maanden urenbriefjes elektronisch uitwisselen op basis van de recent beschikbaar gekomen standaarden Hr-xml en Ebxml.

De proef, waarbij de wekelijkse werkbriefjes van vijf uitzendkrachten doorgestuurd worden, is een voortvloeisel van het Europese samenwerkingsproject van onderzoeksinstituten en een aantal bedrijven Openxchange. Vanuit Nederland doen Ecp.nl, de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagement (Nevi), TNO Telecom en Berenschot aan dit project mee. De Ebxml-software (electronic business) van het Nederlandse Tie fungeert als raamwerk voor de pilot. Voor het feitelijk doorsluizen van urenregistraties wordt gebruik gemaakt van het door TNO Telecom en de Algemene Bond van Uitzendondernemingen op de Nederlandse situatie aangepaste protocol Hr-xml.
Naast de gestandaardiseerde protocollen moeten ook de systemen bij de organisaties zelf op de schop. Nuon heeft zijn erp-systeem aangepast voor het elektronisch aanleveren en ontvangen van de urenregistraties en later de facturen die daarop gebaseerd zijn. Manpower heeft een portaal in de lucht gebracht die berichten doorsluist naar zijn backoffice. Na afloop van de proef moet een bedrijfsplan klaar zijn dat in een grootschaligere inzet van de berichtenuitwisseling voorziet. Volgens Erwin Folmer, vanuit TNO Telecom bij dit project betrokken, zouden naast Nuon ook andere leden van de Nevi interesse hebben voor elektronische uitzenddeclaraties.

Kostenbesparing

Op een later moment moeten naast de urenbriefjes ook facturen elektronisch doorgesluisd worden. Men verwacht de grootste winst te behalen bij de controle van facturen. Daarnaast moet de diversiteit aan inkoopsystemen bij uitzendbureaus en bedrijven doorbroken worden door gestandaardiseerde berichtenuitwisseling. Uitzendbureaus wordt regelmatig gevraagd hun systemen te koppelen aan die van de klant. Gebruik van gestandaardiseerde protocollen rondom tijdsregistratie en facturering moet in de toekomst deze impasse doorbreken. < BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-02-20T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.