Nyenrode start project leren via het web

Universiteit Nyenrode heeft deze maand een contract getekend met het Amerikaanse bedrijf Docent voor de invoering van een architectuur voor studeren via Internet. Docent levert een systeem voor online leren. De onderneming is deze maand in Nederland neergestreken en wil vanuit het kantoor in Maarssenbroek als een olievlek uitbreiden naar diverse Europese landen. Nyenrode is de eerste Nederlandse klant.

Het contract met Docent maakt deel uit van de strategie van Nyenrode om alle studenten toegang te geven tot educatie via Internet. Daarnaast werkt de instelling aan een virtueel laboratorium voor onderzoek en ontwikkeling op het gebied van kennismanagement en online educatie voor het bedrijfsleven. 'Hiermee stimuleren wij ons initiatief om toegang te krijgen tot virtuele universiteiten van bedrijven (digitale opleidingsinstituten binnen bedrijven)', licht professor Walter Baets van Nyenrode toe. Het contract heeft de vorm van een partnerschap, waarbij Docent als sponsor optreedt en Nyenrode het bedrijf naar buiten toe uitdraagt.

Investeerders

Docent werkt in Nederland met vijf medewerkers. Binnenkort breidt het bedrijf uit naar België en Frankrijk. De Amerikanen haalden na een roadshow in oktober van dit jaar 37 miljoen gulden binnen bij diverse investeerders. Gilde IT fonds heeft ongeveer elf miljoen gulden in Docent gestoken. Volgens Albert Bokma van Gilde willen de investeerders zich over twaalf maanden terugtrekken.  MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-17T00:00:00.000Z Michiel Couzy