Website-wedstrijd voor scholieren

Het is 27 Nederlandse scholierenteams gelukt door te dringen tot de finale van de Internetwedstrijd Think Quest. De scholieren, tussen de 12 en 19 jaar oud, moeten een originele en educatieve website ontwerpen. In totaal dingen 557 teams uit 40 landen mee naar het prijzengeld van 1 miljoen dollar. Aan de voorronde deden 1400 teams mee.

De websites worden op verschillende criteria beoordeeld. Educatieve waarde, innovatief gehalte, toepasbaarheid, kwaliteit en de mate van samenwerking tussen de scholieren spelen een rol. Ook wordt gekeken hoe vaak de website wordt bezocht.
Op de sites van de Nederlandse scholieren staan 'pakkende' thema's ('The eleven cities skating tour'), maar ook heel zware onderwerpen (C++ programming from beginning to advanced'). Tweederde van de finalisten komt uit de Verenigde Staten. Begin november wordt de winnaar van Think Quest bekend gemaakt. SJ

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-12T00:00:00.000Z Stan de Jong
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.