Afscheidssymposium Martin Healey

De afgelopen twintig jaar was Martin Healey niet alleen columnist bij Computable, maar ook een veelgevraagd spreker op congressen en symposia. Met een exclusief middagsymposium nemen Computable en de ict-branche afscheid van deze gewaardeerde columnist.

Het symposiumprogramma begint woensdag 29 juni om 13:30 uur in Kasteel De Vanenburg. Dagvoorzitter is David Hakkenberg, directeur van Systemation. Rick van der Lans, onafhankelijk ict-adviseur en vaste columnist van Computable, spreekt daarna over wat er mis is met de it. Op een kritische manier behandelt hij jonge technologieën als Java, webservices en soa (service-oriented architecture). Vanuit historisch perspectief kijkt hij naar de fouten die de afgelopen jaren gemaakt zijn en de lessen die we daarvan geleerd hebben.
Jan Baan, ceo van Cordys werpt hierna een blik op de periode 2005 tot 2010 vanuit het perspectief van een softwarefabrikant. Volgens Baan wordt het elimineren van complexiteit de komende vijf jaar de grote uitdaging voor de software-industrie.
Na een korte pauze praat Rob Creemers, marktanalist en trendwatcher, over Het Netwerk dat afstanden doet verdwijnen en grenzen laat vervagen. Dankzij ict is de wereld de afgelopen jaren veel kleiner geworden. Nu gaan we over naar het tijdperk waarin technologie alle aspecten van het zakenleven, de overheid en de samenleving ingrijpend zal veranderen.
Hoofdredacteur Ferdinand Sennema vertelt ten slotte over 'Twintig jaar Computable met Martin Healey en nu?' De columns van Healey hebben altijd veel reacties opgeroepen. Zoeken in het online Computable-archief op 'Healey' levert 702 treffers op. Sennema geeft een historisch overzicht van de opmerkelijkste columns en lezersreacties. Verder kijkt hij naar de toekomst. Hoe houdt een blad dat 37 jaar jong is zich staand in een sterk veranderend medialandschap? Krijgt straks iedere lezer zijn eigen weblog?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-17T00:00:00.000Z Ferdinand Sennema
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.