Internet nog ongeschikt voor opleidingen

    Internet is op dit moment nog niet geschikt als medium voor opleidingen. Dit zegt Carolyn Rose, directeur van Hycurve.

Het Amerikaanse bedrijf biedt vanaf juni samen met 4U Training en Azlan in Nederland opleidingen voor automatiseerders die zich willen ontwikkelen tot Internet-specialisten. Hycurve kiest hierbij voor klassikale cursussen en laat Internet vooralsnog links liggen. "De techniek is nog niet voldoende ontwikkeld om video en audio via Internet aan te bieden", zegt Rose.
Een aantal bedrijven maakt inmiddels wel gebruik van Internet om opleidingen aan te bieden aan automatiseerders. Te vroeg, oordeelt de voormalige medewerkster van de opleidingentak bij Novell. "De cursisten zijn nog niet klaar voor opleidingen via Internet. Ze volgen liever klassikaal onderwijs." Ernst Pietersen, directeur van Azlan Network Training is het met haar eens. "Nederlanders zijn nu eenmaal gewend om naar school te gaan."

Tekorten

Hycurve denkt met de opleidingen tot Internet-specialist de tekorten op de arbeidsmarkt aan dit soort mensen weg te werken. "Het gebrek aan voldoende werknemers die beschikken over Internet-vaardigheden, tast de concurrentiepositie aan van bedrijven", aldus Rose. "Ook in Europa neemt de vraag enorm toe door de vlucht die Internet en elektronische handel nu neemt."
In Nederland heeft het bedrijf samenwerking gezocht met opleidingsinstituten 4U Training en Azlan. Deze partijen willen IT'ers zonder specifieke Internetkennis en marketeers een productonafhankelijk certificaat te kunnen uitreiken. "Nederlanders zijn dol op certificaten", zegt Pietersen. "Maar de meeste diploma's zijn verbonden aan producten van grote leveranciers als Microsoft, Novell of Cisco. De behoefte aan een onafhankelijk certificaat is daarom groot."  MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-28T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.