VOI ziet groei individuele trainingen afnemen

De groei van individuele trainingen per Internet zal minder zijn dan verwacht. Dit zegt voorzitter Dirk van der Mark van de Vereniging Opleidingsinstituten Informatica en directeur van Dirksen Opleidingen.

Deze cursussen zullen volgens hem de klassikale lessen zeker niet totaal vervangen. "De deelnemers hebben toch vaak een stok achter de deur nodig. Thuis leren vergt veel zelfdiscipline. Klassikale bijeenkomsten dwingen ze om de lessen te volgen", aldus Van der Mark tijdens de opleidingenbeurs Didacta 98 in Utrecht.
Didacta verwelkomt steeds meer instituten voor automatiseringsopleidingen. Op Didacta 98 presenteerde een recordaantal van 270 opleidingsinstituten zich. Met name de IT-opleiders waren goed vertegenwoordigd. Op de Didacta ging dit jaar veel aandacht uit naar individuele opleidingen, met name met behulp van Internet. Deze vorm van opleiden is in opmars. Om de druk op de automatiseerders te verkleinen, proberen werkgevers cursussen aan te bieden die de deelnemers kunnen volgen waar en wanneer ze willen. Leergangen via Inter- of Intranet bieden deze mogelijkheden.  MC
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-17T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.