SER waarschuwt minister Ritzen

Een ontoereikende financiering van de plannen om informatie- en communicatietechnologie in het onderwijs te integreren kan het project 'Investeren in voorsprong' doen mislukken. De Sociaal Economische Raad (SER) waarschuwt minister Ritzen (OCW) hiervoor in het ontwerpadvies 'ICT en Onderwijs'.

Het voornaamste adviesorgaan van het kabinet vindt dat veel te weinig geld is uitgetrokken voor de aanschaf van hardware, software en voor nascholing van leraren. Doel is binnen vier jaar op iedere school een computer per tien leerlingen beschikbaar te hebben. Scholen en opleidingen moeten in die tijd worden voorzien van geavanceerde computers, software en elektronische netwerken. Het primaire onderwijs krijgt er 146.000 PC's bij, het voortgezet onderwijs 78.000, educatie en beroepsonderwijs 35.000 en de lerarenopleidingen 15.500.

Ondoorzichtig

De SER acht die doelstelling vrijwel onhaalbaar gelet op de gebrekkige financiering. Minister Ritzen heeft hiervoor niet meer dan 272 miljoen gulden vrijgemaakt. Alleen voor het schooljaar 1997-1998 zijn middelen gereserveerd. Daarna ontbreekt een precieze financiële invulling. De SER begrijpt ook niet waar het geld voor bijkomende kosten als onderhoud en vervanging van computers precies vandaan moet komen. Overigens staat de SER niet alleen in haar kritiek. Ook de Tweede Kamer heeft moeite met de ondoorzichtige financiering.  CORR.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-20T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.