Werklozen opgeleid tot netwerkspecialist

NIJMEGEN - 4U Training leidt een aantal langdurig werklozen uit Nijmegen op tot netwerkspecialist. Daarvoor heeft het opleidingsinstituut met de gemeente Nijmegen een convenant gesloten.Het project voorziet in een opleiding van vijftien langdurig werklozen. De gemeente kort hen gedurende de opleiding van zes maanden niet op hun uitkering. Bovendien betaalt de gemeente de reiskosten naar het trainingscentrum in Amersfoort en de plaats waar stage wordt gelopen.

4U Training financiert de cursuskosten van 12.000 gulden voor via het verstrekken van een persoonlijke lening. Het geld zal de cursist moeten terugbetalen wanneer hij een nieuwe werkkring heeft gevonden.
Volgens 4U Training is de kans bijzonder groot dat de cursisten aan een baan worden geholpen. Er is een tekort van 750 netwerkspecialisten op de Nederlandse markt. De afgelopen twee jaar zegt het instituut 212 werklozen tot netwerkspecialist te hebben opgeleid. Van hen hebben er 204 een baan gevonden.
Als deze 'pilot' in Nijmegen, die eind maart start, succesvol is, krijgt het initiatief een landelijk vervolg. Volgens 4U hebben verschillende gemeentes inmiddels interesse getoond om langdurig werklozen met behoud van hun uitkering, vergoeding van reiskosten en voorfinanciering van de opleiding, weer aan het werk te krijgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-15T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.