Binnen drie weken moet er een website staan

Do.IT werkt aan websites voor werving van scholieren

Voor de werving van nieuwe leerlingen is een website erg belangrijk. De scholen die aangesloten zijn bij Do.IT moeten binnen drie weken een nieuwe website hebben staan.

De websites van de scholen van OVO Haarlem zijn matig. Sommige hebben zelfs geen website”, legt Danny Burlage van ict-dienstverlener Wortell uit. Voor de werving van leerlingen is het belangrijk dat de website er aantrekkelijk uitziet. Leerlingen kijken eerst op de website voordat ze een keuze maken voor een open dag van een school.

Do.IT wil de websites van de scholen koppelen aan SharePoint Server 2007 van Microsoft. Zo kunnen leerlingen via de website makkelijk inloggen en bij gegevens als roosterwijzigingen en lesmateriaal komen. SharePoint maakt het mogelijk een website geheel naar eigen wens te maken. “Maar dat vergt wel veel tijd. En die tijd hebben we momenteel niet”, zegt Burlage. Besloten is daarom zoveel mogelijk vast te houden aan het standaardstramien van SharePoint.

Nederhof Repro gaat de websites van de scholen ontwerpen. Het bedrijf ontwierp ook al de huisstijl voor de scholen: de reden waarom voor dit bureau gekozen is. SharePoint zegt de medewerkers van Nederhof in eerste instantie niets. “Maar ik heb er wel vertrouwen in. Zeker omdat een van de medewerkers al bekend was met IBM Websphere”.

De medewerkers blikken of blozen niet als Burlage vertelt dat er spoed bij is. Binnen drie weken moet de nieuwe vormgeving er zijn. Vooral voor de LJC2-scholen (Lourens Janszoon Coster College) is er haast bij; deze scholen hebben geen website. Voor de andere scholen is er wel wat, maar de Nederhof-medewerker omschrijft een van deze websites (een website met animated gifs en felle kleuren) als zolderkamerstijl.

Do.IT heeft al nagedacht over hoe de websites eruit moeten zien. Op iedere pagina moet de bovenste balk terugkomen. Via de links op deze balk kunnen leerlingen en werknemers terug naar www.opbouwend.nu, de site van Do.IT. De inhoud van de sites wordt gevuld met webparts. Die kunnen door de beheerder van de site (de school) zelf worden aangemaakt en ingevuld. Daar hoeven de ontwerpers zich niet mee te bezig te houden.

Iedere school moet een eigen website krijgen met een eigen identiteit. “Verder willen we voor de doelgroep een bepaalde meerwaarde bieden op de sites. Het moet kinderen op de basisschool aanspreken”. Zo heeft de site van het Coornhert College een virtuele tour van de school. Bezoekers van het Teyler College krijgen straks de mogelijkheid te msn’en met de directrice.

Vanwege de haast wordt het moeilijk om de directeuren te laten beslissen over de inhoud van de scholen. Voor de LJC2-scholen geldt dat vier verschillende directeuren het eens moeten worden over één opmaak. Burlage kiest er daarom voor om eerst een opmaak te maken en het daarna aan de scholen te laten zien. “Mijn ervaring is dat mensen toch vaak de reactie wauw geven als ze een opmaak te zien krijgen”.


Sharepoint Server 2007

SharePoint Server is een servertoepassing die het op een makkelijke manier mogelijk maakt portals te maken. Deze portals kunnen eenvoudig gevuld worden, omdat SharePoint gekoppeld wordt aan Microsoft Office 2007.

Do.IT laat de sites van de scholen op SharePoint draaien. Zo kunnen de websites van de scholen makkelijk worden aangepast. Verder krijgen leerlingen en medewerkers na het inloggen informatie te zien als roosterwijzigingen en lesmateriaal. Ook krijgen alle leerlingen een eigen homepage, een mypage, waar ze eigen gegevens of foto’s op kunnen zetten.

NOG/OVO Haarlem Do.IT

Do.IT kwam tot stand na een fusie tussen de ict-afdelingen van OVO Haarlem en de Noordzee Onderwijs Groep (NOG). De scholen geven les aan leerlingen van het VMBO, de HAVO, het VWO, het gymnasium en verschillende vormen van speciaal onderwijs.

Do.IT ondersteunt 13.000 leerlingen en 1500 tot 2000 mensen personeel. In totaal zijn er 34 locaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-10-13T00:00:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.