Managed hosting door True

‘We hebben eigenlijk geen tijd’

De bestuursbureau’s van OVO Haarlem, SaVO en NOG gaan van drie locaties naar één

Na maanden stress en drukte is het eindelijk rustiger bij de ict-organisatie Do.IT. Nu gaan ze echter verhuizen.

Eigenlijk hebben we geen tijd. Voor 1 januari willen de directies van OVO, SAVO en NOG van drie locaties op één locatie gevestigd zijn. Er is dan ook een externe projectmanager aangenomen om het verhuisproces te begeleiden”, zegt hoofd ICT Jeroen Kuijk.

De scholengemeenschappen OVO Haarlem, de Noordzee Onderwijs Groep en SaVO hebben het voornemen te fuseren. Deze fusie is ook bijna rond. In het kader van deze fusie komen alle onderwijsondersteunende diensten van de scholengemeenschappen, zoals de afdeling ict, administratie, huisvesting en facilitaire dienst, in één gebouw te zitten. De bedoeling is dat de medewerkers van de drie stichtingen vanaf 8 januari, na de kerstvakantie, zonder problemen hun werkzaamheden kunnen voortzetten.


Verbouwen

Om dit mogelijk te maken moet er in het nieuwe gebouw nog verbouwd worden. Onder andere worden er muren verplaatst, vloeren gestoffeerd en worden er verschillende nieuwe meubels geplaatst, zodat er eenheid komt. Dit wordt allemaal door de projectmanager begeleid.


Drie netwerken

Kuijk wil wat de ict betreft binnen het project wel een vinger in de pap houden. Afgesproken is dan ook dat het traject omtrent de actieve componenten (switches en PABX) door hem worden uitgevoerd. Besloten is om de drie netwerken van de drie kantoren nog niet te integreren. De bijbehorende servers worden geheel overgeplaatst naar de nieuwe locaties. OVO werkt nu op de centrale terminalserver. De bedoeling is dat uiteindelijk de administratieve applicaties enkel via de terminalserver woden aangeboden. Kuijk heeft rond dat voor 21 december internetprovider IS interned zorgt voor een sdsl-verbinding.


Telefonie

De telefonie baart Kuijk meer zorgen. KPN zorgt voor 21 december voor een ISDN30 telefoonverbinding maar daarmee is nog niet alles geregeld. Er zijn offertes voor telefooncentrales aangevraagd, maar het is twijfelachtig of deze centrales op tijd geleverd kunnen worden. Daarna moeten deze telefooncentrales ook nog geprogrammeerd worden.

Do.IT bestaat uit ict’ers die eerder werkzaam waren bij OVO Haarlem en de Noordzee Onderwijs Groep. Na de verhuizing zullen hier ook ict’ers van SaVO bijkomen. Hierdoor worden werkplekken anders ingedeeld. “Door tijdgebrek heb ik nog geen functioneringsgesprekken kunnen voeren. Aan de hand van korte gesprekjes weet ik wel wat mensen ongeveer willen,” zegt Kuijk.

Rond kerst en oud en nieuw moet er nog veel gebeuren, omdat de verhuizing voor 1 januari rond moet zijn. “We hebben al een erg drukke zomerperiode gehad. Hierdoor alleen al hebben we nog 700 overuren staan. Ik kan het niet maken om de mensen ook nog de kerstvakantie te ontnemen”.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-12-08T00:00:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.