Do.IT klaar voor overstap naar SharePoint 2007

De bij Do.IT aangesloten scholen kunnen, wat het technische deel betreft, de overstap naar SharePoint 2007 maken. Het is aan de scholen zelf om te beslissen wanneer ze dat gaan doen.

De komende maanden zullen de scholen migreren naar SharePoint Server 2007 van Microsoft. Bij sommige scholen is dit al gebeurd, omdat niet alle scholen beschikten over een (overzichtelijke) website. De websites zijn vooral belangrijk voor de werving van nieuwe scholieren. De meeste publieke websites van de OVO zijn al over op SharePoint. De achterkant (dus na het inloggen) wordt door de helft van de scholen gebruikt. Alle NOG-scholen moeten dit nog gaan gebruiken. De scholen aangesloten bij SAVO blijven voorlopig nog gebruik maken van hun eigen portaal.

De scholen zorgen zelf voor de invulling van de websites. Op iedere school is de schoolleiding verantwoordelijk voor de inhoud en worden één of twee mensen verantwoordelijk voor de invulling ervan. Deze mensen krijgen van webdeveloper Dennis List uitleg over SharePoint Server 2007 en het gebruik ervan. De eerste bijeenkomst heeft al plaatsgevonden. De deelnemers aan de bijeenkomst reageerden erg positief op SharePoint. “Ze moesten wel even onderzoeken hoe het systeem in elkaar zit. Ze vonden het lastig om ermee te beginnen, maar eenmaal daar viel het allemaal erg mee”, zegt List.


Niet dwingen

De centrale server is al met SharePoint Server 2007 ingericht. Het is nu aan de scholen om de overstap te maken. List: “We willen de scholen zelf de gelegenheid geven om er mee aan de slag te gaan. Ik vind dat ze de tijd moeten krijgen om aan de applicatie te wennen.” Vanuit de Noordzee Onderwijs Groep is er, nog voor de fusie, een communicatieplan gemaakt waarin onder andere staat waar een centraal portaal aan moet voldoen. “Voor dit plan is intensief gepraat met de acht directeuren van de scholen. Het is vanuit de gebruiker opgezet”, zegt Tom van Diemen, lid van het college van bestuur van de Dunamare onderwijsgroep. Er wordt dan ook geen deadline gesteld. Door steeds meer communicatie via het centrale portaal van SharePoint te laten plaatsvinden, hoopt van Diemen te bevorderen dat de scholen over zullen gaan naar SharePoint.

De migratie naar SharePoint Server 2007 had voor een aantal scholen weinig gevolgen, omdat ze nog niet met het portaal werkten. Anderen missen, na de migratie, functionaliteit waar ze in SharePoint 2003 al mee werkten, maar die in de nieuwe versie nog niet geconfigureerd zijn, zoals MySite. Dit is een persoonelijk website die leerlingen of docenten zelf kunnen inrichten. Op deze site kan men persoonlijke documenten of gepersonaliseerde roosterinformatie terugvinden.

NOG/OVO Haarlem Do.IT

Do.IT kwam tot stand na een fusie tussen de ict-afdelingen van OVO Haarlem en de Noordzee Onderwijs Groep (NOG). De intentie is dat per 1 januari ook SAVO zich aansluit. De scholen geven les aan leerlingen van het vmbo, de havo, het vwo, het gymnasium en verschillende vormen van speciaal onderwijs.
Do.IT ondersteunt 13.000 leerlingen en 1500 tot 2000 mensen personeel. In totaal zijn er 34 locaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat mij betreft stappen we (Coornhert Lyceum) snel over op Sharepoint 2007. De stap wordt toch gemaakt, dan maar in 1 keer goed. Het is de tijdsinvestering wel waard!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-02-02T00:00:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.