Managed hosting door True

‘Politiek en bedrijven moeten digitale kloof dichten’

Het dichten van de digitale kloof is volgens staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken een taak van zowel de overheid als marktpartijen. Recent onderzoek van het ministerie toont aan dat ouderen en lager opgeleiden qua kennis en vaardigheden nog steeds mijlenver achterlopen.

‘Werklozen en arbeidsongeschikten brengen gemiddeld meer tijd door achter de computer dan de actieve beroepsbevolking, maar dat betekent niet automatisch dat diegenen over meer digitale vaardigheden beschikken.’ Dat is de uitkomst van onderzoek van het ministerie van Economische Zaken. Staatssecretaris Heemskerk: “Juist de informatiesamenleving van vandaag de dag schreeuwt om gekwalificeerde mensen. Zonder kennis van ict en internet kan men steeds minder.”

Het recente onderzoek van het ministerie toont aan dat jongeren en hogeropgeleiden veel meer computerkennis en -vaardigheden hebben dan ouderen en lageropgeleiden. “Er is een groot verschil in de vaardigheid met computer en internet. Economische Zaken onderzoekt samen met de Europese Commissie hoe de digitale kloof tussen generaties en verschillende sociale groepen gedicht kan worden”, zei Heemskerk tijdens het zeventiende eChallenges-congres, dat internationale samenwerking tussen wetenschappers en bedrijven op ict-gebied moet stimuleren.

Het dichten van de digitale kloof is volgens de bewindsman een taak van zowel de overheid als marktpartijen. Heemskerk vindt dat bedrijven sommige ict- en internetproducten toegankelijker moeten maken voor de consument. Daarnaast moeten werkgevers zich volgens Heemskerk realiseren dat investeren in digitale vaardigheden van werknemers loont.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.