Tips Outsourcing

Hieronder vind je allerlei tips op het gebied van Outsourcing. Heb je ook tips? Stuur dan een e-mail met toelichting naar lezers@computable.nl.

Samenwerken is essentieel bij multisourcing

Pim Berger
Managing director
Schuberg Phillis

"De trend naar multisourcing wordt door iedereen gezien. Het woord regie wordt in die context zeer vaak genoemd en terecht. Betekent dit ook niet dat de competentie om te kunnen samenwerken wat vaker genoemd zou moeten worden? Regie voeren over partijen die daadwerkelijk gewend zijn om samen te werken en waarbij helder is welke focus iedere partij heeft lijkt een betere garantie voor succes dan regie voeren over partijen waarbij samenwerken niet in de genen zit en waar het service model van nature is gericht op ‘can do all for everybody'."

Praat met andere klanten van een leverancier

Wim Vrijmoeth
Managing partner
Sense Sourcing Management

"Vraag of de oplossing die een leverancier voorstelt al bij andere klanten is geïmplementeerd. Vraag of de geprognosticeerde kostenbesparingen daar daadwerkelijk zijn gehaald. Het kan namelijk voorkomen dat een dienstverlener u diensten aanbiedt die nog niet zijn uitgekristalliseerd, of alleen intern bij de dienstverlener geïmplementeerd zijn. Mocht de informatie die u van de leverancier krijgt over andere projecten onvoldoende informatie opleveren, denk dan na over een referentiebezoek of telefonisch overleg met een al bestaande klant van de leverancier."

Pas op voor een machtsmonopolie

Alan Steele Nicholson
Senior consultant
Mitopics

"Erken de relativiteit van contractuele zekerheid. Ook al zijn de contractuele rechten van een outsourcende partij nog zo duidelijk, als deze zich in een volstrekte afhankelijkheidspositie manoeuvreert, loop je de kans te ervaren dat de machtspositie van de leverancier zwaarder weegt dan de contractuele rechten, hoe netjes ze ook zijn vastgelegd in het contract. Dual/multiple sourcing kan vanuit deze achtergrond bezien een verstandige insteek zijn ter beperking van afhankelijkheid en ter bevordering van de afdwingbaarheid van zijn contractuele rechten."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-04-19T09:17:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.