Centric legt ruzie bij met gebruikersgroep

Dit artikel delen:

Centric heeft de onenigheid met zijn gebruikersgroep bijgelegd. De divisie E-technologie had zich de woede op de hals gehaald van diverse gemeenten omtrent de internetapplicatie Web4all.

Onder leiding van Han Ellenbroek van de gemeente Losser richtten deze gemeenten een platform op (als onderdeel van de gebruikersvereniging) om zich gezamenlijk te oriënteren op andere cms-leveranciers.
Dit initiatief schoot algemeen directeur van Centric, Karim Henkes, in het verkeerde keelgat. In een brief aan de gebruikersvereniging dreigde hij met juridische stappen richting de gemeente Losser en stelde hij Ellenbroek aansprakelijk voor schade en het stoken van onrust. Henkes is van mening dat het gebruikersplatform door Ellenbroek wordt misbruikt als commercieel platform.
Vorige week zaten beide partijen om de tafel om de ruzie de wereld uit te helpen. Volgens Yvonne Kemmerling, bestuurslid van de gebruikersvereniging, is de zaak nu opgelost. "We hebben tijdens het gesprek vooral gekeken hoe we goede afspraken voor de toekomst kunnen maken om dit soort situaties te voorkomen. Het gebruikersplatform krijgt een andere structuur en het onderwerp wordt verbreed; het gaat niet meer alleen om Web4all. Daarbij zal duidelijk worden opgeschreven wat het doel is van het betreffende platform om te zorgen dat voor iedereen duidelijk is binnen welke kaders gewerkt kan worden."
In eerste instantie leek het erop dat Centric de negatieve signalen rond het internetproduct niet serieus nam. Gebruikersgroepvoorzitter Cor de Vos: "Het is onze verantwoordelijkheid om die problemen onder de aandacht van de leverancier te brengen. Dat hebben we gedaan."
Het gaat om ongeveer vijftig ontevreden gemeenten die via het platform een nieuwe cms-leverancier zoeken. Het is niet duidelijk hoeveel gemeenten hun contract met Centric al hebben opgezegd.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-12-19T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.