Managed hosting door True

Pvdi biedt breed scala innovatieve beleidsideeën

Partij van de informatiesamenleving presenteert programma

Dit artikel delen:

Vorige week is in het Communicatiemuseum in Den Haag het partijprogramma van de Partij van de informatiesamenleving (Pvdi) aangeboden aan minister-president Balkenende. Het programma van deze beweging is een lange reeks aanbevelingen voor de regering en politieke partijen om met behulp van ict innovatiever te gaan werken.

De aanbevelingen strekken zich uit van één chipkaart voor contacten met de overheid tot het doen van elektronisch aangifte en elektronische defensie.
De Pvdi, gelieerd aan het EPN, is een initiatief van Arthur van Buitenen. De partij is opgericht in juli van dit jaar, en hoewel de Pvdi zich presenteert als de eerste echt virtuele politieke partij is het meer een beweging waarin vertegenwoordigers van verschillende politieke stromingen kunnen discussiëren over innovatie.
Doel van deze beweging is om de ideeën die in de samenleving bestaan over het innovatiever maken van de dagelijkse praktijk bijeen te brengen en te presenteren bij politici en beleidsmakers. De eerste stap in die richting was de presentatie van het programma aan de premier, door burgemeester van Den Haag Wim Deetman (CDA) en VVD-europarlementariër Elly Plooij.
Het programma is door middel van on-line discussies en stemmingen door de leden samengesteld op de website http://www.pvdi.nl. De ideeën van de Pvdi behelzen onder meer op het gebied van de gezondheidszorg een centraal patiëntendossier en een chipcard met medisch dossier. Ook voor de overheid zou één chipcard kunnen worden ingevoerd voor iedereen. Uit het programma blijkt een voorkeur voor open source-software (oss). Volgens de Pvdi moet de overheid open broncode stimuleren in het onderwijs, en is oss gratis toegankelijk en daarmee aantrekkelijk voor ontwikkelingslanden.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-11-14T00:00:00.000Z Marco van der Hoeven
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.