Managed hosting door True

Defensie recruteert Synstar

Britse automatiseerder acteert liever vanuit de coulissen

Dit artikel delen:

Synstar heeft het eerste grote miljoenencontract met de centrale overheid binnen. De Britse automatiseerder mag in naam van de Defensie Telematica Organisatie (DTO) technische beheeractiviteiten uitvoeren voor defensie.

Synstar heeft in Nederland een kleine naamsbekendheid. "Wij hoeven niet zo op de voorgrond te acteren. De markt kent ons wel", zegt verkoopdirecteur Frank van Rees. In Nederland heeft de automatiseerder zo'n honderdtwintig klanten, hoofdzakelijk grote en middelgrote bedrijven. Vorig jaar tekende Synstar nog een groot driejarig onderhoudscontract voor de it-infrastructuur bij het Korps Landelijke Politiediensten.
De hernieuwde aanbesteding voor het technisch beheer bij DTO bestaat uit een aantal percelen. Het werkplekbeheer - DTO beheert 40.000 werkplekken (IBM, Dell, Toshiba) van het ministerie van Defensie - en het beheer van midrange (Alpha)- en HP-systemen is naar Synstar gegaan. Van Rees wil geen exacte waarde geven, maar meldt wel dat het driejarig contract met DTO meerdere miljoenen per jaar waard is. De andere percelen zijn gewonnen door Infoproducts (Intel-servers), Fujitsu Amdahl (Sun-machines) en Hewlett-Packard (Cisco-netwerkapparatuur). DTO blijft het functioneel beheer uitvoeren van de diverse platforms.

Wegrestarurant

Behalve beheertaken biedt Synstar nog andere diensten, zoals datamanagement, bedrijfscontinuïteitsdiensten, netwerkdiensten en advisering. Het Britse bedrijf is al 35 jaar actief in de ict-wereld, zij het in diverse gedaantes. Kern ervan was de firma Granada Computer Services International (Gcsi), die deel uitmaakte van het conglomeraat Granada (waartoe tevens een mediagroep en een keten van hotels en wegrestaurants behoorden). Dit moederconcern begon in 1986 met it-dienstverlening, na de overname van Computer Field Maintenance en de Nederlandse automatiseerder SMS. Gcsi bouwde een positie op als installateur en reparateur van computers en leverancier van rampenhersteldiensten. In 1997 volgde een managementuitkoop, waarna de firma een jaar later in Synstar werd omgedoopt. Groei werd bereikt door diverse acquisities, waaronder die van de Europese dochter SIS van het Amerikaanse Control Data Systems. In 1999 verkreeg Synstar een notering aan de Londense beurs.
Bij Synstar Benelux, met vestigingen in Utrecht, Brussel en Luxemburg, zitten vierhonderd medewerkers. Het gehele bedrijf biedt werk aan 3100 mensen, verspreid over dertien landen.Vorig jaar boekte Synstar een omzet van 350 miljoen euro.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-10-03T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.