Twinning Network krijgt langzaam vorm

Dit artikel delen:

Het Twinning Network gaat van start met een pot van bijna tachtig miljoen gulden. Dit initiatief van het ministerie van Economische Zaken is begin dit jaar opgericht om startende en jonge ondernemingen in de IT-sector te ondersteunen.

Voor het zogeheten startersfonds is 21 miljoen gulden beschikbaar: tien miljoen komt van EZ en elf miljoen is afkomstig van elf Nederlandse participatiemaatschappijen. Het gaat om ABN Amro Jonge Bedrijven Fonds, Gilde Investment Management, Alpinvest, Paribas, NPM Capital, Holland Venture, IT-Partners, Industriebank Liof, Nesbic, Parcom en Residentie Investments. Naar verwachting zullen ook Optimix en het een aantal Amerikaanse investeerders rond het Insight Capital Partners-fonds deelnemen.
In het groeifonds bevindt zich 25 miljoen gulden van EZ. Verder maakte EZ-minister Jorritsma bekend dat haar ministerie nog eens dertig miljoen gulden investeert, zodat het initiatief een goede start kan maken. Bovendien zullen het European Investment Fund en de Nationale Investeringsbank nog ettelijke miljoenen aandragen.

Twinning Holding

De organisatie van het Twinning Network is in de vorm van een onderneming gegoten om te voorkomen dat teveel partijen voortdurend gaan meepraten. Er komt een holding met daaronder het groei- en het startersfonds. Directeur wordt Michiel Westerman, oprichter van het Roccade-onderdeel Pink Elephant. Philips-bestuurder Roel Pieper en Leendert van Driel, voorzitter van de Nederlandse vereniging van participatiemaatschappijen, maken deel uit van de raad van commissarissen.
De zogeheten Twinning Centers - plekken waar jonge ondernemers huisvesting en andere faciliteiten worden aangeboden - vallen onder de holding. Het eerste centrum, waar plaats is voor 45 bedrijven, opent op 22 oktober in Amsterdam de deuren. Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich aanmelden op de website van Twinning (http://www.twinning.com/).  RS
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-18T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.