Managed hosting door True

Fenit: 'Het snijden in Wbso-regeling is onbegrijpelijk'

Voorzitter noemt voornemen Jorritsma verbazingwekkend

Dit artikel delen:

Branche-organisatie Fenit is verbaast over het voornemen van minister Jorritsma, van Economische Zaken, om 100 miljoen gulden te bezuinigen op de Wbso-regeling.

Bij monde van voorzitter Henk Broeders liet de branche-organisatie weten dat Paars II twee tegenstrijdige richtingen bewandeld wat betreft technologie subsidies en het stimuleren van informatietechnologie in Nederland. Over het bezuinigen op de Wbso (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) is inmiddels een boze brief naar minister Jorritsma verzonden.
Broeders zei dit tijdens de uitreiking van de Innovatieprijs behorende bij de Computable IT Award 1998. Broeders: "Met een omzet van ruim 21 miljard gulden in 1998 en een groei van meer dan 11 procent is de IT-sector een van de economisch sterkere sectoren. Om op lange termijn die groei te waarborgen, moet de sector blijven vernieuwen. Die innovatie kan tot uitdrukking komen in de producten die de IT-bedrijven zelf ontwikkelen, zoals nieuwe software of hardware."

Verbazingwekkend

Broeders noemt het verbazingwekkend dat het kabinet twee tegengestelde bewegingen lijkt te maken. "Enerzijds tracht zij door het zogenaamde Twinning Netwerk op diverse manieren starters in de IT-sector kansen te bieden de Nederlandse positie in internationaal verband te versterken. Maar anderzijds wordt er gekort op de fiscale stimuleringsregeling in het kader van de Wbso, terwijl deze regeling juist bedoeld is om onderzoek en ontwikkeling, en dus innovaties in het bedrijfsleven te stimuleren," aldus Broeders.
Het voornemen van de minister om te bezuinigen op de regeling valt bij Fenit extra slecht omdat, na een hoop gesteggel, softwarebedrijven pas sinds een jaar een beroep kunnen doen op deze subsidiemogelijkheid. Het ministerie heeft nog niet gereageerd op de brief van Fenit.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-18T00:00:00.000Z Mark Plekker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.