Ministerie zit met wll omhoog

Dit artikel delen:

Het ministerie van EZ is er alles aan gelegen om de deze week gestarte vergunningverlening van de frequentiebanden voor wll (wireless local loop) tot een succes te maken. Of dat zal lukken is de grote vraag.

Met wll-frequenties in de 2,6 GHz en 3,5 GHz band kunnen telecomaanbieders draadloos 'point-to-point'-verbindingen aanleggen. Rond het millenniumjaar had een aantal telecombedrijven concrete plannen om met deze technologie een draadloos aansluitnetwerk in de lucht te brengen. Het ministerie zegt dat de procedure voor de wll-vergunningen vertraagd is door overleg met de EU en NMa over KPN. Daar is uitgekomen dat het telecombedrijf in verband met zijn marktpositie niet mag bieden op de wll-frequenties. Daarnaast gooiden claims van BT Ignite en Enertel op de wll-frequentiebanden roet in het eten. Het ministerie ontkent een verband met het debacle rond de veiling van umts-licenties in 2000.
Het is de vraag of telecombedrijven gezien de huidige investeringsstop geïnteresseerd zijn in wll-frequenties. EZ heeft twee nationale vergunningen te slijten. De huidige vraag naar wll-frequenties is juist regionaal. Lokaal opererende internetaanbieders voorzien in landelijke gebieden bedrijven en consumenten van draadloze breedbandverbindingen met internet. De wll-frequenties zouden een goed alternatief kunnen zijn voor de nu door hen gebruikte wifi-verbindingen. Deze kampen met een overvolle 2,4 GHz frequentieband. < BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-05T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.