Managed hosting door True

EZ wil meer overleg tussen IT-branche en wetenschap

 

Vooral op automatiseringsgebied heeft het Nederlandse IT-bedrijfsleven weinig aan de Nederlandse wetenschap. Met name bij productie-automatisering, technologie voor interactieve- en multimedia-toepassingen, en software-engineering is sprake van slechte aansluiting tussen bedrijven en onderzoeksinstellingen.

De samenwerking tussen beide partijen laat veel te wensen over, zo blijkt uit de Technologieradar, een studie die minister Wijers van Economische Zaken heeft laten uitvoeren door Rand Europe en Coopers & Lybrand, ondersteund door Battelle.

Te theoretisch

Wijers is zo geschrokken van de slechte resultaten op sommige IT-gebieden dat hij de betrokken partijen wil spreken, in een poging tot bemiddeling. De wetenschappers zijn te theoretisch. Dat geldt bijvoorbeeld sterk voor onderzoek naar multimediale toepassingen. Ze zijn interessant, maar het bedrijfsleven heeft er weinig aan. De minister heeft genoeg van alle rapporten die wijzen op de slechte wisselwerking tussen bedrijven en wetenschap. Hier en daar gaat het goed, maar doorgaans spelen universitaire onderzoekers slecht in op de veranderende behoeften van bedrijven.
Tijdens de Technology Lecture bij de presentatie van de Technologieradar benadrukte Wijers dat er geen grote allesomvattende aanpak te bedenken valt die alle problemen oplost. De oplossingen liggen in maatwerk per sector. De minister wil daarbij als 'publieke consultant' stimuleren dat bedrijven en instituten tot betere afspraken komen. Hij ziet voor zichzelf een katalyserende rol weggelegd.  CORR.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1400724). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×