Managed hosting door True

Pinkroccade en Colt Telecom leggen E-net aan

Dit artikel delen:

Pinkroccade heeft een contract gesloten met de gemeente Amsterdam voor de invulling van E-net, het nieuwe gemeentelijke data- en communicatienetwerk. Binnen een paar weken maakt de gemeente tevens een contract rond met breedbandleverancier Colt Telecom.

E-net is de opvolger van de verouderde Gemeenschappeljke Datacommunicatie Infrastructuur Amsterdam (GDA). Doel ervan is de 22.000 ambtenaren, verspreid over ruim zestig gemeentelijke organisaties, op een veilige en eenvoudige manier toegang te verschaffen tot tal van applicaties en gegevensbestanden. Pinkroccade levert diensten op het gebied van netwerkfaciliteiten voor telewerkers, e-mail- en antispamvoorzieningen, beveiligde toegang tot externe netwerken, applicatiehosting, rekencentrumfaciliteiten, asp-diensten, pki-certificaten, advies en projectmanagement. Het daarvoor gesloten contract heeft een waarde van circa 7,5 miljoen euro.
Colt Telecom zal de infrastructuur aanleggen en zorgt voor bandbreedte, ip-routering en telefonieverbindingen. De nog te sluiten mantelovereenkomst kent een hogere waarde dan die van Pinkroccade. Deze ligt tussen de tien en dertig miljoen euro, al naar gelang het aantal gemeentelijke diensten dat zich aansluit op E-net. Beide partijen waren overigens ook betrokken als leverancier bij GDA.
Het verlenen van een definitieve gunning aan Pinkroccade en Colt Telecom, na een Europese aanbesteding, heeft bijna een jaar geduurd. Volgens Marijke Oosterbroek, hoofd E-net, heeft de gemeente de tijd genomen om op een zorgvuldige manier het architectuurplaatje voor de infrastructuur te laten ontwerpen. "We kunnen gemeentelijke organisaties niet dwingen mee te doen. Daarom willen we met E-net een aanbod doen dat ze niet kunnen weigeren." Bovendien is het de bedoeling dat ondernemers en burgers gemeentelijke diensten kunnen afnemen via het internetplatform Portaal Amsterdam, dat draait op E-net.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-03-05T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.