Kamerlid bepleit onderzoek naar overheids-ict

Dit artikel delen:

Staf Depla, tweede kamerlid van de Pvda, ijvert voor een parlementair onderzoek naar grote, uit de hand gelopen advies- en automatiseringsprojecten.

Depla wil dat de commissie Duivesteijn die onderzoek doet naar de kosten van grote infrastructurele projecten als de Betuwelijn en HSL Zuid, ook grote advies- en ict-opdrachten bij de overheid tegen het licht houdt, die het budget fors overschrijden of mislukken. Denk aan C2000 en het gesneefde Agora-project van het CWI .
Aanleiding voor zijn voorstel zijn de nieuwe bouwfraude-ontwikkelingen. Depla heeft overigens geen aanwijzingen dat er bij ict-aanbestedingen eveneens handjeklap plaatsvindt. Desalniettemin acht hij een onderzoek nuttig. "Twee jaar deed de Kamer de signalen over bouwfraude in eerste instantie ook af als indianenverhalen." In een eerste reactie noemt Henk Broeders, voorzitter van Nederland~ICT en topman bij Cap Gemini, het idee van bedrijfsbrede fraude bij ict-aanbestedingen "belachelijk en niet aan de orde". Depla benadrukt dat een onderzoek niet alleen de leveranciers moet betreffen, maar ook het handelen van de overheid als opdrachtgever.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-02-20T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.