Ministeries worstelen met ict

Dit artikel delen:

Voor ministeries blijft ict een lastige materie die de bedrijfsvoering soms meer kwaad doet dan goed. Dat bleek opnieuw tijdens de Verantwoordingsdag, waarbij de Algemene Rekenkamer de oren waste van Defensie, Vrom en Financiën.

Saskia Stuiveling, president van de Algemene Rekenkamer, schreef in een brief aan de Tweede Kamer dat, wil de regering de overheid werkelijk slagvaardiger, doelmatiger en efficiënter maken, informatievoorziening en -beveiliging bij het Rijk meer aandacht nodig hebben. De kwaliteit ervan is in grote mate afhankelijk van de wijze waarop de ministeries ict inzetten.

Woensdag gehaktdag

De waakhond van de overheid constateerde op Verantwoordingsdag dat bij de ministeries van Financiën (de Belastingdienst), Vrom en Defensie de ict-kwaliteit te wensen overlaat. Verantwoordingsdag is in de volksmond beter bekend als ‘woensdag gehaktdag’: de bijnaam voor de derde woensdag in mei waarop het kabinet verantwoording aan de Tweede Kamer moet afleggen voor het gevoerde financiële beleid over het afgelopen jaar.

Indien het gaat om informatiebeveiliging trof de rekenkamer bij zes ministeries onvolkomenheden aan (bij sommige al sinds 2000). Ook wees de instantie op het debacle van P-Direkt, het ter ziele gegane rijksbrede systeem voor salaris- en personeelsadministratie. Departementen moeten daardoor maatregelen, en dus extra kosten, nemen om de continuïteit van de oude hr-omgeving te garanderen. In september komt een rapport uit over het mislukken van P-Direkt.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-05-26T09:17:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.