Managed hosting door True

Dimpact en GovUnited sturen aan op fusie

 

De coöperatie Dimpact bundelt de krachten met het Ictu-programma GovUnited. Doel: gemeenten goedkoper en makkelijker helpen aan een ‘e-overheid’.

Dimpact is een gemeentelijk samenwerkingsverband van Zwolle, Enschede en de drie kleinere gemeenten Hellendoorn, Oldenzaal en Heusden. GovUnited is een bondgenootschap van negen grote gemeenten. Bij beide organisaties kunnen gemeenten die lid worden, digitale loketdiensten afnemen. Omdat Dimpact en GovUnited in opzet sterk op elkaar lijken, en er reeds een goede verstandhouding bestond, besloten beide clubs tot een krachtenbundeling. Het streven is het opgaan van beide partijen in een nieuwe organisatie begin 2008. In eerste instantie blijven Dimpact en GovUnited dus nog bestaan; zij vullen de exacte wijze van samenwerking de komende maanden in.

“Het is moeilijk aan overheidsorganisaties uit te leggen dat er twee vergelijkbare initiatieven zijn”, zegt programmamanager Arjen Hof van GovUnited. “Om te voorkomen dat er onderlinge concurrentie ontstaat, is het belangrijk dat de krachten worden gebundeld. Bij de synergie die daarbij tot stand komt, is vooral de dienstverlening aan burgers en bedrijven gebaat.”

It-leveranciers kijken met argusogen naar de fusie. Gemeenten blijken namelijk, door zich aan te sluiten bij Dimpact en GovUnited, elektronische diensten van deze gemeentelijke verbonden te kunnen kopen zonder een aanbesteding uit te schrijven. “Dimpact is ‘aanbestedingsproof’. We hebben dat juridisch secuur laten checken.”, beweert René Bal, directeur Dimpact.


Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1821870). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×