Managed hosting door True

'Intern kun je een project meer sturen'

Testspecialist vertelt over zijn nieuwe baan

Ict'er Werner Holzapfel is liever vanaf het begin bij een project betrokken dan dat hij halverwege instapt. Daarom besloot hij dat hij beter intern bij een bedrijf als testspecialist aan de slag kon dan in de detachering te blijven hangen.

Werner Holzapfel (27)

Oude functie: Testprofessional
Oude werkgever: Sogeti
Nieuwe functie: Testspecialist
Nieuwe werkgever: Trinicom
Ingangsdatum: 1 oktober 2010
Vooropleiding(en): hbo-opleiding Financial Service Management aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) in Arnhem. Aangevuld met een opleidingstraject binnen Sogeti.

Waarom ben je van baan veranderd?
De hoofdreden is dat ik weg wilde uit de detachering. Gedetacheerd worden, betekent vaak dat je ingezet wordt op de piekmomenten van een ontwikkeltraject en dat je later in het project binnenkomt. Ik heb het gevoel dat ik als testspecialist meer voor een project kan betekenen als ik er eerder bij betrokken word. Als je intern bij een bedrijf werkt heb je die mogelijkheid en kun je meer sturing geven.

Hoe ben je bij Trinicom terecht gekomen?
Ik heb bij Sogeti heel veel projecten bij grote bedrijven gedaan. Op basis van de verschillende ervaringen met testprojecten ben ik nagegaan wat ik daar leuk en minder leuk aan vond. Daaruit kwam voor mezelf naar voren dat mijn manier van werken het beste past bij de agile ontwikkelmethode. Met dat gegeven op zak ben ik op zoek gegaan naar een bijpassende functie. Bij Trinicom was een vacature voor testspecialist binnen een nieuw op te richten agile ontwikkelteam. Daar heb ik op gereageerd.

Wat is het verschil tussen je eerdere functie en je huidige functie?
Ik werk binnen een agile ontwikkelteam aan een klantinteractiesysteem van Trinicom. Omdat ik in mijn nieuwe functie bij de interne organisatie hoor, ben ik meer betrokken bij het product waaraan ik werk. Dat komt ook doordat het werk inhoudelijk anders is. Doordat we ontwikkelen via de agile methode wordt ons team ook in de specificatiefase bij het project betrokken, waardoor we meer invloed hebben op het uiteindelijke systeem.

Wat zijn je toekomstplannen?
Ik wil eerst nog een aantal jaar in dit team groeien en een goed klantinteractiesysteem neerzetten. Daarna zie ik mezelf wel in een consultancyrol, ook vanwege mijn kennis over het systeem dat we ontwikkelen. Een functie die iets meer naar buiten is gericht, maar waarbij het nog steeds gaat om de inhoud.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-23T08:16:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.