Spamonderzoek Opta vordert

Dit artikel delen:

Telecomtoezichthouder Opta heeft de eerste onderzoeken gedaan bij Nederlandse spammers. Zij kunnen op forse boetes rekenen.

Internetadvocaten Alberdingk Thijm en Wefers Bettink verklaarden vorige week tegenover Webwereld dat zij benaderd zijn door een spammer voor bijstand. Deze had een NMA-achtig bezoek gehad van een groot Opta-team. Beide advocaten hebben het verzoek om rechtsbijstand geweigerd. Opta-woordvoerder Edwin van de Haar wil het bezoek bekennen noch ontkennen, omdat het onderzoek nog loopt.
Een betrapte spammer krijgt eerst een boeterapport. Dan mag de aangeklaagde firma of persoon in een hoorzitting tegenspreken. Hierna neemt de toezichthouder een besluit. Hij kan een boete tot 450 duizend euro opleggen. De aangeklaagde spammer kan beroep aantekenen tegen deze boete bij de bestuursrechter.
De toezichthouder wil voor eind dit jaar de eerste boetes uitdelen. Sinds de invoering van de nieuwe telecomwet in april dit jaar sturen Nederlandse spammers aanzienlijk minder bulkzendingen uit. Na de zomer is dat nog minder geworden. < BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-22T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.