Dingbats als encryptie

Dit artikel delen:

SCO presenteerde vorige week twee keer stukjes van zijn Unix-code, die IBM volgens de Unix-leverancier zonder toestemming in Linux zou hebben ingebracht.

SCO kondigt producten aan
Unixware-leverancier SCO is niet alleen maar bezig met de rechtszaak tegen IBM; het onthulde vorige week nieuwe producten, plannen en zijn strategie voor webdiensten.
Op de SCO Forum-bijeenkomst in Las Vegas vorige week lanceerde het bedrijf opnieuw zijn Office Mail Server; een kant-en-klaar mailpakket voor het mkb. Die software was al eerder gelanceerd, maar dan op het open source besturingssysteem Linux, dat inmiddels door SCO in de ban is gedaan.
Daarnaast onthulde SCO zijn beheerhulpmiddel Authentication 2.1, dat aansluit op zowel Microsofts Active Directory (AD) als directory-beheersystemen voor Unix-computers. AD is daarbij in te stellen als hoofdreservoir voor de gebruikersprofielen, wachtwoorden en andere data.
Op strategisch gebied kwam SCO met zijn webdienstenstrategie SCOx. Daarbij wil het bestaande Unix-applicaties voorzien van een omkapseling om ze aan te sluiten op webdiensten en zo om te vormen tot webapplicaties. Ook schetste het bedrijf de toekomstplannen voor zijn Unix-varianten Unixware en Open Server.
Een handige journalist van het Duitse blad C't, aanwezig op het SCO-forum in Las Vegas, maakte foto's van de gewraakte 'presentatie-slides'. Een andere journalist, van IDG, bemachtigde later de volledige presentatie. De plaatjes waren vrijwel direct bij open source voorvechter Bruce Perens.
Die plaatste ze op zijn website, en stelde in het uitgebreide commentaar vast dat SCO geen zaak had. Van iedere snipper getoonde code wist Perens wel aan te tonen of deze van SCO is, of eerder al vrijgegeven onder een andere dan SCO's Unix-licentie.
Wat, behalve Perens, iedereen aan de slides opviel is dat het bedrijf een deel van de code aan het publiek ontrokken hield middels een Grieks fontje. Het kraken van deze 'beveiliging' was een fluitje van een cent: even de Griekse letters overtypen, het font veranderen en klaar. Perens: "Blij dat SCO niet mijn computer beveiligt."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-08-29T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.