Hackers bivakkeren te Boxtel

Dit artikel delen:

Computerevenement What The Hack is deze week begonnen, toch in de Brabantse gemeente Boxtel. De organisatie verwacht ruim drieduizend bezoekers.

Het publiek bestaat uit medewerkers van Nederlandse en internationale internetaanbieders, beveiligingsspecialisten, softwareontwikkelaars en andere geïnteresseerden. Op het programma staan ruim honderd lezingen over computers, netwerktechnologie en informatiebeveiliging. Naast technische kwesties komen de sociale en politieke consequenties van nieuwe ontwikkelingen als opslag van verkeersgegevens en softwarepatenten aan bod.
Burgemeester Jan van Homelen van Boxtel weigerde aanvankelijk organisator stichting HAL2001 een vergunning omdat hij bang was dat hackers de openbare orde in gevaar zouden brengen. Volgens woordvoerster Sabine Auer begreep de burgervader de term 'hacker' verkeerd. Nu dat misverstand uit de wereld is geholpen, zijn de papieren op orde. Van Homelen bezocht deze week het evenement. (Zie ook: wiki.whatthehack.org/index.php/Main_Page.)

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-29T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.