China houdt wlan-markt open

Dit artikel delen:

Intel en andere producenten van wlan-apparatuur halen opgelicht adem nu China zijn eigen beveiligingsstandaard voor wlan niet verplicht stelt voor de thuismarkt.

De Chinese autoriteiten waren van plan om het afwijkende protocol wapi (wired authentication and privacy infrastructure) voor de beveiliging van 'wireless lan'-netwerken verplicht te stellen. Daarnaast zouden buitenlandse fabrikanten van deze draadloze apparatuur verplicht moeten samenwerken met 24 geselecteerde Chinese fabrikanten. China en de VS zijn na overleg overeengekomen dat China zijn wapi-protocol via bestaande standaardisatieprocedures laat integreren in toekomstige wlan-producten.
Hoewel de afzet van wlan-producten op de Chinese markt op dit moment nog niet veel voorstelt, verwachten fabrikanten dat deze markt de komende jaren flink gaat groeien. Daarom hadden Linksys en Texas Instruments al aangegeven aan de Chinese eisen te zullen voldoen. Intel is zich hier steeds tegen blijven verzetten. Alle fabrikanten halen opgelucht adem nu China zijn eisen intrekt en een dreigend schisma in de wlan-wereld afgewend is.

3g

Naast wlan heeft China ook zijn ambities voor eigen 3g-telefoniestandaarden laten varen. De Chinese overheid legt aanbieders van mobiele telefonie voortaan geen strobreed meer in de weg bij de selectie van nieuwe telefoniesystemen. China is één van de grootste afzetmarkten ter wereld met naar schatting meer dan 1,3 miljard inwoners. < BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-05-14T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.