Attachmate verbetert koppeling data/client

Dit artikel delen:

Data op oudere computers is voortaan beter toegankelijk voor heterogene systemen. Softwarefabrikant Attachmate biedt verbeterde Internet- en beheermogelijkheden in versie 2.0 van zijn Hostview Server. Op de Cebit-beurs in Hannover gaf het bedrijf een toelichting op zijn strategie voor het beheer van toegang tot dergelijke host-systemen.

"Toegang tot data is niet de enige vernieuwing", stelt communicatie-directeur Serge Timacheff. "Wij bieden ook beveiliging en beheer van applicaties. Zowel via terminal-emulatie, applicatie-presentatie en via Internet." Attachmate wil dan ook meegaan op de populariteitsgolf van Internet en toepassingen die gebruik maken van het wereldwijde netwerk. "Zo biedt Hostview 2.0 ook toegang vanaf een webbrowser en ondersteunt het Suns Java en Microsofts Active X."
Hostview biedt ook beveiliging aan gebruikers en beheerders die het systeem via Internet benaderen. Daarvoor bevat het ingebouwde technologie voor Virtual Private Networks (VPN), een systeem dat openbare dataverbindingen afschermt en zo een eigen gesloten netwerk vormt. Verder is dit toegangssysteem te beheren vanuit een enkele locatie, ook middels een webbrowser. "De komende anderhalf jaar concentreren wij ons op grotere toegang tot data uit legacy-systemen en verbeterd beheer en controle van die toegang", aldus Timacheff.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-27T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.