Extreme ict-veiligheidsnormen in Athene

Dit artikel delen:

Voor de Olympische Spelen in Athene wordt liefst 750 miljoen euro geïnvesteerd in veiligheid, waarvan 250 miljoen in de zogenaamd C4I-oplossing. Het is het duurste ict-securityproject uit de Olympische geschiedenis.

Op 13 augustus starten de spelen voor 10.500 atleten en 28 sponsordisciplines, om eind augustus af te sluiten met de traditionele marathon. Er worden 22.500 journalisten verwacht en 3500 technische assistenten Inmiddels zijn al 5,5 miljoen tickets aan de man gebracht. Het totale budget bedraagt 6,5 miljard euro. Voor de eerste Olympische Spelen na de 11 september-aanslagen, heeft de Griekse overheid drastische veiligheidsmaatregelen genomen.

Ervaring en expertise

Er zijn ongeveer 41.000 medewerkers bij betrokken: "C4I is een volledig geïntegreerde ict-beveiligingsoplossing die bestaat uit mobiele commando's, centrale controlesystemen, cctv-

50.000 maaltijden
Tijdens de Spelen worden in de 28 Olympische dorpen liefst 50.000 maaltijden per dag geleverd. De it-leverancier die de logistiek voor zijn rekening neemt, is Hospitality Integrated Technologies. Die maakt gebruik van een geïntegreerd vpn-netwerk met 28 telefooncentrales op basis van de Siemens HiPath 4000-technologie.
camera's, verkeer- en transportinterventies", zegt managing director Spanadakis, verantwoordelijk voor het ict-beveiligingsproject Command, Control, Communications, Coordination & Integration (C41). Er is één centrale commandopost die met 104 regionale centra verbonden is via een glasvezelnetwerk. Voor 22.000 gebruikers is er een digitaal draadloos Tetra (Motorola) netwerk voorzien, 4000 wagens zijn zowel met Tetra als gps-technologie uitgerust.
Tweehondernegentig camera's zijn aangesloten op het systeem, terwijl ook alle helicopters een nieuwe camera krijgen. Als er een ongeval plaatsvindt, kan meteen een noodweg vrijgemaakt worden waarbij alle lichten onderweg op groen springen. Het contract is vergeven aan consortia rond Siemens en het Amerikaanse Saic.
"We wilden geen vernieuwende oplossingen die in het verleden nog niet gebruikt waren", vertelt Spanadakis. Het moest om een integrator gaan die wereldwijd vertegenwoordigd was maar ook in Griekenland een basis had, en de leveranciers moesten kunnen terugvallen op eerdere ervaring met Olympische Spelen." Uiteindelijk werd het contract in mei 2003 getekend. In twaalf maanden tijd moet alles rond zijn. De 80.000 accreditatiekaarten krijgen een hologram en worden vervaardigd door Kodak samen met de Japanse specialist Toppan.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-03-05T00:00:00.000Z Luc Blyaert
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.