Symbian scoort in Azië

Dit artikel delen:

De Taiwanese telefoonfabrikant Benq gaat software van Symbian in zijn mobiele telefoons inbouwen. De overeenkomst betekent een gevoelige klap voor Microsoft, die ook op dit gebied streeft naar een dominante positie.

Het uit Psion voortgekomen Symbian schrijft Benq bij als licentienemer van zijn besturingssysteem en gebruikersinterface voor mobiele telefoons. Benq maakt telefoons onder andere merknamen en is de grootste producent in de regio. Het produceert ongeveer twaalf miljoen exemplaren per jaar, die het voornamelijk in China afzet. Tot nu toe verkocht Symbian zijn software vooral aan producenten van merktelefoons als Nokia, Sony Ericsson en Motorola, die tevens de belangrijkste aandeelhouders zijn.
Symbian krijgt nu ook voet aan de grond bij telefoonfabrikanten die in opdracht produceren. Tot nu toe wist Microsoft in dit segment het beste zijn besturingssysteem weg te zetten. De softwarereus boekte vorig jaar een succes toen het de Britse mobiele telefoonaanbieder Orange voor zijn Smartphone 2002 liet tekenen.
Dit besturingssysteem vertoont nog zoveel mankementen dat Microsoft over enkele weken met een aangepaste versie komt. Het systeem kent een aantal beveiligingslekken. Daarnaast crashen de Microsoft-telefoons zomaar en werken ze pas weer na drie keer starten. Ook bellen ze naar willekeurige nummers uit het adresboek en begeeft de accu het zonder enige waarschuwing. Orange zegt weinig klachten gekregen te hebben van gebruikers.

 
Sytse van der Schaaf

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-24T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.