Lek in de beveiliging Windows NT gestopt

Dit artikel delen:

Microsoft heeft een software-patch op diens website geplaatst dat een beveiligingslek dicht in Windows NT Server. Het bleek namelijk met een nieuwe aanvalsmethode van hackers mogelijk om Internet-computers met dit besturingssysteem te laten vastlopen. Microsoft is echter nog niet toegekomen aan het schrijven van een oplossing voor Windows 95.

Programmeurs noemen de hacker-aanval een 'bonk' en Microsoft spreekt van een 'nieuw beveiligingslek'. In wezen is het een denial of service-aanval waarbij grote hoeveelheden namaak IP-pakketten naar een server worden gestuurd die daardoor vastloopt. De 'bonk' is gebaseerd op een oudere aanvalsmethode, genaamd de 'teardrop', die werkte op alle soorten servers. De nieuwe variant laat alleen Windows 95- en Windows NT servers vastlopen. Geruchten doen de ronde dat deze specifieke doelkeuze een teken is dat ook hackers Microsoft willen intomen.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-23T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.